2022. április 21., csütörtök

EZEK VOLTAK A KORMÁNYINFÓ LEGFONTOSABB BEJELENTÉSEI, TÖRTÉNÉSEI

TELEX
Szerző: MIZSUR ANDRÁS
2022.04.21.


- Az alaptörvény módosítását kezdeményezi a kormány, a veszélyhelyzeti kormányzást a háborús helyzetre is kiterjesztenék. Gulyás szerint évekig elhúzódhat az orosz-ukrán háború.

- Jövő héten döntenek arról, hogy meddig marad érvényben az élelmiszerárstop. Gulyás Gergely szerint a korábban bevezetett árstopok nélkül 13 százalékos lenne az infláció.

- Orbán Viktor kormányzati pozíciót ajánlott Kocsis Máténak, de Kocsis végül marad Fidesz-frakcióvezető. Gulyás már kétszer is beszélt Orbánnal a kormány várható szerkezetéről, de konkrétumokat nem árult el az új kormány összetételéről.

- Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint nem összeférhetetlen, hogy férjének cégétől vesz repülőgépeket a kormány.

- A Pénzügyminisztériumban történt vesztegetési ügyben a Miniszterelnökség egyik alkalmazottja is érintett. Gulyás szerint nincs politikai vonatkozása az ügynek.

- Gulyás többször is elmondta, hogy nem lesz önálló egészségügyi minisztérium, hiába kérte Orbántól a Magyar Orvosi Kamara nemrég.

- A jövőben maximum kétórás lesz a kormányinfó, Gulyás Gergely szerint ezzel nem korlátozzák a közvélemény tájékoztatását.

- Az önkormányzati választások megváltoztatása és az önkormányzati törvény módosítása sincs napirenden jelenleg.

- A Miniszterelnökségről távozó Ekler Gergely Novák Katalin mellett fog dolgozni.

- A kancelláriaminiszter jobbulást kívánt L. Simon László tüdőgyulladásos édesanyjának.

- Az ellenzék többször is szóba került a kormányinfón. Gulyás szerint káosz van a baloldalon, a baloldal nem is demokratákból áll. Azt is felrótta az ellenzéknek, hogy nem gratuláltak Orbánnak a választási győzelem után.

- Eddig több mint 600 ezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra, 80 százalékuk tovább utazott. 17 ezren kértek menedékes státuszt, 100 ezren igényeltek ideiglenes tartózkodást. A kormány 40 milliárd forintot költött a menekültek ellátására...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.