2022. április 5., kedd

BOD PÉTER ÁKOS: AMI EDDIG TÖRTÉNT, NEM FOLYTATHATÓ – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.HU
2022.04.05.


2022 tavaszán helyzet van

Rossz belegondolni, hogy a 2010 és 2021 között megduplázódó méretű államadósságunk refinanszírozása milyen adósságszolgálati terheket helyez majd az államháztartásunkra idén, jövőre.

Orbán Viktor számára nem lesz sétagalopp a következő négy év

A választásra készülve a kormány fergeteges osztogatást hajtott végre, igaz a 13. havi nyugdíj, vagy a családosok adóvisszatérítése voksokban is megmutatkozott. A költségvetés hiánya ugyanakkor február közepére elérte az éves tervezett összeg közel 50 százalékát…

„Négy hónapon belül hatalmas gazdasági válság lesz Magyarországon”

“Nagyon örülök, hogy nekik kell kilapátolniuk azt a szemetet, amit 12 év alatt összehordtak, nagyon boldogtalan lettem volna, ha az ellenzék nyakába varrták volna ezt a feladatot. Négy hónapon belül hatalmas gazdasági válság lesz Magyarországon, már most is az van, de ez semmi ahhoz képest, ami ránk vár.“

Uniós biztos: Be fogjuk indítani a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben

Egy nappal Orbán Viktor megválasztása után Johannes Hahn bejelentette: a korrupciógyanú és a közbeszerzési problémák miatt lépnek.

A bucsai mészárlás megmutatta az orosz megszállók igazi arcát, Orbán győzelmi beszéde pedig azt, hogy neki ki a szövetségese

Orbán Viktor győzelmi bejelentéséből azt is megtudhattuk, hogy a következő négy évben sem változik semmi Magyarországon: a választások előtti „békegalamb” üzemmódból – amikor a béke és a biztonság volt a legfontosabb, persze Ukrajna rovására – újra harci üzemmódba kapcsolt.

Román lapok: Magyarország egyre inkább elszigetelődik nemzetközi téren

Cinikusnak nevezték azt a módot, ahogyan Orbán Viktor és a Fidesz felhasználta a konfliktust a saját politikai céljaira, mint írták, „a béke és az olcsó gáz ajánlata a háborúval szemben” valószínűleg hatással volt a választókra.

Még itt: Szele Tamás: „Győzött hát a vén hazugság”

Zelenszkij megígérte, tárgyalni fog a kisebbségek jogairól – Romániával

Oroszország teljes nemzetközi elszigetelését, a civilek ellen elkövetett atrocitások felelőseinek megbüntetését és Ukrajna hatékonyabb támogatását kérte a demokratikus világ vezetőitől hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a román parlament előtt mondott beszédében.

Hadházy: Nincs más lehetőség, mint hogy mindent másképp csináljunk

Elcsalt választás volt, ezt ki kell mondani. A kimondás azonban nem elég. Ha csak sajnálkozunk, de közben mindent ugyanúgy csinálunk tovább, akkor a következő választásnak is hasonló eséllyel tudunk majd nekifutni.

Kilőtt a kivándorlásra keresők száma a választás éjjelén

A Google Trends adatai alapján este 10 órától kezdve kezdett el intenzíven növekedni a “kivándorlás” szóra keresők száma Magyarországon. A lendület pedig kisebb meghagyással azóta is tart.

Amnesty: elbukott a népszavazás, vissza kell vonni a propagandatörvényt

Közel 1,6 millió ember szavazott érvénytelenül.

Elhallgatja a kormánypárti média az érvénytelen „gyermekvédelmi” népszavazással kapcsolatos egyik fontos információt

Csak az igenek és a nemek arányát közlik, az érvénytelen voksokat számát, arányát nem.

Putyin lódított a gázárunkról

Vlagyimir Putyin állításával szemben Magyarország januárban nem a piaci ár ötödét, hanem pontosan a piaci árat fizette az orosz gázért.

Szorosabb a Kreml és a populisták viszonya, mint azt eddig hitték

Az újonnan napvilágra került dokumentumokból kiderül, hogy az európai jobboldal és a Kremlhez közel álló oligarchák kapcsolatai szorosabbak voltak az eddig véltnél is.

Szétverték az ukrán túlélők kiállítását

A választás éjszakáján a képeket leszaggatták és oroszbarát propaganda szövegekkel firkálták tele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.