2022. április 6., szerda

EZEK A LEGALULFIZETETTEBB SZAKMÁK MOST ITTHON: MÉGIS, KI TUD ENNYIBŐL MEGÉLNI?

PÉNZCENTRUM
Szerző: PÉNZCENTRUM
2022.04.05.


Frissítette foglalkozás szintű keresetstatisztikáját a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), így pontosan tudjuk, mely szakmákban mennyit kerestek Magyarországon 2021-ben. Összesen 90 olyan foglalkozás van a listában, ahol a bruttó kereset nem éri el a 300 ezer forintot, ezek közül válogattuk ki most azokat, melyekről sosem gondoltuk volna, hogy felkerülhetnek egy ilyen listára.


Nemrég frissítette foglalkozás szintű keresetstatisztikáját a Központi Statisztikai Hivatal, így megtudhattuk, mennyi volt az egyes szakmákban dolgozók átlagkeresete három egymást követő évben, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben. Az NFSZ, azaz a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat korábban évről évre közölte, mely szakmákban miképp alakulnak az átlagbérek, ám egy ideje ez az adatközlés leállt, helyette a KSH által kiadott nemzetgazdasági ágakra lebontott bruttó, illetve nettó fizetések összegét tudtuk vizsgálni. De tavaly ősszel ez megváltozott, így ismét sokkal több adathoz juthat hozzá az érdeklődő.

Korábban több alkalommal is foglalkoztunk már friss statisztikai adatok kapcsán a keresetekkel, a legrosszabbul fizetett szakmákról ebben a cikkben, a túlfizetett magyarok ranglistájáról pedig itt írtunk. De ezeken kívül érdemes megvizsgálni, melyek azok a foglalkozások, ahol meglepően keveset keresnek, és érdemes annak is utánanézni, mi lehet ennek az oka...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.