2022. április 26., kedd

FELMÉRTÉK, MIT HOZOTT A FIATALOK ADÓMENTESSÉGE - SZINTE EGYÁLTALÁN NEM KEZELIK A CÉGEK A BÉRFESZÜLTSÉGEKET

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.04.26.


A vállalatok döntő többségében mintha még nem tudatosult volna, hogy idén már nem kell szja-t fizetniük a 25 év alatti dolgozóknak. Az ebből adódó problémákat nem kezelik, így egyre többen gondolkodnak felmondáson az új szabályozás miatt.


A költségvetésnek a GKI Gazdaságkutató számításai szerint 140 milliárd forintjába is kerülhet 2022-ben a 25 éven aluli fiataloknak (a választásoktól aligha függetlenül) adott szja-mentesség. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a munkáltatók akár mérsékelhetik is a fiatalok bruttó bérét, hogy ne legyen bérfeszültség a munkavállalók között. A DreamJo.bs friss kutatása szerint viszont marginális azoknak a cégeknek száma, amelyeknél a 25 éven aluliak bruttó bérét csökkentették, de azok száma is elenyésző, amelyeknél már most kompenzálják a 25 éves korukat betöltőket.

Úgy tűnik tehát, hogy a cégek szinte egyáltalán nem foglalkoznak a kialakult bérfeszültségekkel. Pedig a probléma – hangsúlyozta a magát újgenerációsnak nevező állásportál – valós, hiszen, míg a 25 éven aluli válaszadóknak egyharmada érezte már, hogy bérfeszültség keletkezett a 25 éven aluliak és 25 éven felüliek között, a 25 éven felüliek kétharmada észlelte eddig az új szabályozásból adódó bérfeszültségeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.