2022. április 21., csütörtök

HOGYAN NEVEZIK AZT A RENDSZERT, AMELYBEN “CSAK A MINISZTERELNÖK KOMPETENS”?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.04.21.


Magyarországon egy olyan egyeduralkodó van, egy olyan koronázatlan király, akinek akkora hatalma van, amilyen Magyarországon még soha nem volt egyetlen királynak, császárnak, uralkodónak és diktátornak. A kommunista diktatúrában a pártfőtitkárnak tized ennyi hatalma nem volt. Kádárnak, Rákosinak sem volt ilyen hatalma.


Gulyás Gergely nagy utat tett meg a rendes embertől a hányingert keltő hitvány alakig, akivé vált, de már nagyon kevés választja el a rogáni mélységektől, ami a gusztustalanság és a gátlástalanság mértékegysége. Négyéves működésére feltette a koronát azzal, hogy gyakorlatilag azt állította, hogy azért (is) van szükség az orosz nyersanyagra, hogy segíteni tudjanak az ukrán menekülteknek. Ez Gulyás eddigi életének mélypontja, az aljasságnak erre a szintjére még nem süllyedt. De az Orbánnak való megfelelés mindenkit a pöcegödör aljára juttat, válogatás nélkül. Ez az elvárás.

Gulyást megkérdezték saját jövőjéről is, mert formálisan most “új kormány alakul”, mintha lényegileg bármi is változna. Eddig sem a kormány kormányzott, hanem egyedül Orbán, ezután is így lesz. De a legszebb az, hogy a kérdésre Gulyás nem tudott válaszolni, hanem olyanná vált, mint egy négyéves kisgyerek a játszótéren, aki az apukájától várja, hogy felülhet a hintára vagy nem. Az a válasz, amit Gulyás előadott, az infantilizált, saját életére vonatkozó döntésekre sem képes alattvalók szemérmes és alázatos hebegése volt.

Az egészben a legszörnyűbb, hogy ez a felnőtt ember már észre sem veszi, hogy nem ura saját magának, saját életének, nem rendelkezik önmagával sem. Orbán tulajdona, mint az összes alattvaló talpnyaló, megalázott, kerékbetört nyomorult, akik szolgálnak egy elmebeteg diktátort, és várják, hogyan dönt róluk. Orbán pedig szivatja őket, ami abból is látható, hogy Gulyás elvileg egy hozzá közel álló ember, aki tudhatná, hogy a választási győzelem után mi lesz a feladata, de nem tudja. Orbán szivatja, várakoztatja, nem tájékoztatja. Neki pedig fogalma sincs saját sorsáról. Vár.

Ha bárki irigyelte valaha Orbán nyomorult, megtaposott, megalázott, emberi mivoltuktól megfosztott janicsárjait, tekintsen erre a szerencsétlen hülyére, emberi roncsra, aki valamikor egy rendes ember volt, és kiirtották belőle az emberség és a tisztesség szikráját is. Elveszítette az önrendelkezését, nem hozhat döntéseket magáról, Orbán rendelkezik felette és az élete fölött. Ahogy minden fölött Orbán rendelkezik. Gulyás válasza az volt a jövőjét firtató kérdésre, hogy “ebben csak a miniszterelnök kompetens”.

Ezt a mondatát ki kellene vágni, és Magyarország minden ügyében, minden kérdésben csak be kellene játszani. Ebben az országban semmi nincs, amiben bárki más kompetens lehetne, kizárólag a “miniszterelnök”. Még saját magukkal sem rendelkeznek az emberei. Nincs itt párt, kormány, testület, bizottság, parlament, csak egyetlen ember van, aki mindenben kompetens. Senki más nem kompetens semmiben. Na, ezt nevezik fasiszta diktatúrának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.