2022. április 4., hétfő

JÓKORA PROBLÉMACSOMAGOT IS MEGNYERTEK A KORMÁNYPÁRTOK - SOK A ZSEBEKET ÉRINTŐ KÉRDÉS

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.04.04.


Úgy tűnik, a választási eredmények még a Fidesz legfényesebb reményeit is felülmúlták. Aligha túlzás azt állítani, hogy az ellenzék megalázó vereséget szenvedett. A négy évvel ezelőttihez képest azonban most sokkal nehezebb a helyzet. Még ha ezt a választók nem is látszanak észrevenni.


Akárki is nyer, a mozgástere meglehetősen szűkös lesz – írtuk meg korábban összefoglalva a gazdasági problémákat. Az ellenzéki szavazóknak (akik amúgy a vasárnapi eredmények alapján elég kevesen vannak) azt lehet talán vigaszként mondani, hogy most az egész problémacsomagot is megnyertek a kormánypártok. Ez valahol igazságos is: ők csinálták, kezeljék is ők.

Igazán húsbavágó, az egyéneket érintő kérdés, hogy mi lesz az árbefagyasztásokkal. Az idén februárban a magyarországi drágulás 8,3 százalékos lett, az élelmiszerek ára viszont 11,3 százalékkal ment feljebb. A jegybank prognózisa szerint akár 10 százalék feletti értékeket is láthatunk majd. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nemrégiben azt jelezte, hogy az élelmiszerárstoppal, benzinárstoppal, a kamatstoppal és a rezsicsökkentéssel összesen mintegy 3 százalékponttal fogták vissza az infláció mértékét. A jelenlegi szabályozás szerint azonban az árbefagyasztások a következő hónapban véget érhetnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.