2022. április 4., hétfő

KETTÉSZAKADT ORSZÁG: A MAGYAR VÁLASZTÁS ÖT TANULSÁGA

HÍRKLIKK
Szerző: Euronews
2022.04.04.


A jobbikos szavazók valószínű átpártolása a Mi Hazánkhoz, a budapesti szavazókon kívül országszerte erős(ödő) Fidesz, Márki-Zay Péter, akinek nem sikerült megvalósítania, amit ígért az előválasztási győzelme után, és Orbán Viktor kormányfő, akit nem büntettek a magyar szavazók a külpolitikája miatt, de Európában izolálttá tette.


1. Budapesten az ellenzéknek lehetne kétharmada, az országban a Fidesznek lett

A mostani választásokon folytatódott, és tovább erősödött az a tendencia, hogy a főváros lakói teljesen máshogy látják a kormánypártok teljesítményét, és mást támogatnának, mint az ország többi részén élők - írja az Euronews.

Míg 95 százalékos feldolgozottságnál az adatok szerint a Fidesz-KDNP szerezte meg országszerte a voksok 53,16 % százalékát, addig Budapesten ez az arány 41,42%.

Az ellenzéki közös listára országosan 34,93 % szavazott, Budapesten ezzel szemben 47,16 %. Ha megnézzük az egyéni választókerületi eredményeket, akkor fölényes ellenzéki győzelmet látunk a fővárosban. A 18 egyéni választókörzetből ugyanis csak 2-t nyert kormánypárti jelölt.

Szintén fontos különbség az ellenzék javára az, hogy Budapesten a Magyar Kétfarkú Kutyapárt átlépte az 5 százalékos parlamenti küszöböt, míg az Mi Hazánk nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.