2022. április 12., kedd

MÁR A MAGYAROK KÉTHARMADA KÉNYSZERÜLT MAGÁNORVOSHOZ - EGY HATÉKONYABBAN HÚZZÁK KI A PÉNZT A ZSEBÜNKBŐL

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.04.12.


Az elmúlt két évben elképesztő mértékben, közel 20 százalékkal (44 százalékról 63 százalékra) bővült a magánegészségügyi rendszert is használó magyarok aránya – tette közzé kutatása alapján az EY. A tanácsadó cég egyébként azon sajnálkozik, hogy túl keveseknek van magán egészségbiztosítása.


A választási kampányban a kormány azzal vádolta az ellenzéket, hogy „privatizálná az egészségügyet”. Valójában azonban mintha az egész szisztémát úgy szabták volna át, hogy minél több pénzt legyenek kénytelenek saját zsebből kiadni az egészségre vágyó magyarok. Sokan emlékeznek még arra, hogy a 300 forintos vizitdíj ellen mennyire felhergelt mindenkit a hosszan uralmon levő, és a továbbiakban is kétharmaddal maradó kormánypárt. Ehhez képest például nem egy háziorvosi rendelőben a vérvétel korábban 500 forintos díja a duplájára nőtt, tavaly ősztől pedig újra megkétszereződött.

Az Azénpénzem.hu tavaly nyáron kigyűjtötte, mennyit kell fizetnie annak, aki úgy dönt, nem vár állami sorára, inkább magánorvoshoz megy. A szürkehályogműtét ára körülbelül 250 ezer forinttól 550 ezer forintig terjedt. Mostanra ugyanez már 300-600 ezer forint (de bukkantunk közel 800 ezer forintos árra is), ami néhány hónap alatt 10-20 százalékos drágulás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.