2022. május 3., kedd

A KIJEVI VEZETÉS SZERINT ORBÁN VIKTOR TUDTA, HOGY AZ OROSZOK LEROHANJÁK UKRAJNÁT – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
HUPPA,HU
2022.05.03.


Vlagyimir Putyin előre szólt erről Orbán Viktornak?

Szerintük a magyar miniszterelnök azt hitte, képes lesz Ukrajna területének egy részét megszerezni. Szerintünk meg az egérrel nem közli az elefánt, hogy dübörögni fog a hídon. De bármi lehet.

Putyin hosszú háborúra készül az egész világ ellen

Putyin meg akarja szerezni egész Délkelet-Ukrajnát, el akarja vágni az országot a Fekete-tengertől és olyan pozíciót akar szerezni, amelyből kiindulva tovább folytathatják Ukrajna eltiprását.

Ahol a szabad sajtónak vége, út nyílik a háborúhoz

Ha a független médián keresztül gyakorolt nyilvános ellenőrzés megszűnik, nagyobb valószínűséggel léphetnek fel autokrata vezetők agresszív cselekedetekkel különféle társadalmi csoportok, vagy akár más nemzetek ellen.

Szamizdattá alakult egy betiltott független hírportál Oroszországban

A Zvezda című permi online hírportált az ukrajnai háborúról szóló tudósításai miatt tiltották be az orosz hatóságok.

Magyarországon romlott a sajtószabadság helyzete

A nemzetközi rangsorban mégis hét hellyel ugrottunk előrébb, míg pl. Hollandia 22-őt vissza…

Védelmi pénz Orbán Viktornak

“Egy olyan országban, ahol Kásler Miklós (egy ideig) a tárcavezetők között, Rogán Antal pedig még mindig szabadlábon lehet, ott nem is kell többet mondani. Másrészt viszont Orbán bizony úgy látja, hogy a magyarok szerint ez jó. Bolond lesz ő valódi védelmet nyújtani az ő országának, ha annak lakossága bőven megelégszik a biztonság illúziójával.“

Áder János politikai végrendelete

“Most már csak azt volna jó tudni, hogy mi is az a magyar érdek, amelynek támogatására Áder János biztatja a képviselőket, és amivel Orbán Viktor fekszik és kel…”

Mindent borítana az orosz olajembargó

Bár mindenki számára világos, hogy küldhet a Nyugat bármennyi fegyvert Ukrajnának, azzal, hogy energiahordozókat vásárolnak Moszkvától, lényegében ők finanszírozzák az orosz hadjáratot.

Kis benzinkutak perlik Strasbourgban az árstop miatt az államot

A többségében családi vállalkozásban üzemelő kutak lassan fél éve veszteségesen üzemelnek. Jövő héten indulhatnak el a perek, eddig ötven benzinkút csatlakozott a csoportos beadványhoz.

Mivel fűtsünk, ha az oroszok elzárják a gázcsapot?

Ha nem lesz gáz, akkor jó eséllyel nem lesz áram sem.

Kézigránátokat vásárolt a magyar honvédség több százmillióért

A közbeszerzést mindhárom alkalommal hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban bonyolították le, a gránátokat pedig ezúttal is a Haltech Magyar Lőszergyártó és Rendészeti Technológiai Kft. szállíthatja le.

Tömegek mondanak fel a magyar munkahelyeken

A szellemi dolgozók között soha nem látott mértékű fluktuáció főként a home office-nak „köszönhető”. A leglényegesebb változás, hogy alapelvárás lett. Olyannyira, hogy konkrét felmondási ok, ha egy cég bár megtehetné, valamiért mégsem teszi lehetővé az otthonról való munkavégzést.

Akkumulátorgyártáshoz is használt mérgező oldószert találtak a gödi kutak vizében

A vízügyi hatóság nem adja ki a gödi iparterület monitoring-kútjainak vizsgálati dokumentumait arra hivatkozva, hogy ezek „döntést előkészítő”, tíz évig titkosítható adatok. Az ügyben bírósági per van folyamatban.

Négy évig titkolták a lesújtó kórházi fertőzési adatokat

A koronavírus csak nehezítette a helyzetet.

Lehet készülni az őszi járványhullámra

Már csak kb. kétmillió emberről lehet elmondani, hogy oltás által biztosan védett. Épp ezért ezt a pár hónapot arra kellene felhasználni, hogy az ország felkészüljön az őszi hullámra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.