2022. május 30., hétfő

A LEGNAGYOBB “EXTRAPROFIT” MÉSZÁROS LŐRINC STRÓMANNÁL ÉS AZ ORBÁN-CSALÁDBAN KELETKEZETT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.05.29.


Az államkassza meglopása után Orbán meglopja most azokat is, akik tisztességes gazdasági tevékenységgel, sok évtizedes kemény munkával termeltek nyereséget maguknak. Amit Orbán ellopott, azt kell nekik kifizetniük, majd az árak emelkedésében ezt fizetik meg a magyar zsellérek (majdnem polgárokat írtunk, de ilyenek nincsenek, polgárokkal ezt nem lehet megcsinálni). Ez épp olyan, mintha Orbán fegyveres gengsztereket küldene ki azokhoz a cégekhez, amelyeknek van pénzük, és kifosztaná a páncélszekrényüket. Ez ugyanaz, de Dillinger legalább nem volt miniszterelnök.


Ha úgy teszünk, mintha nem tudnánk megkülönböztetni a lopást a gazdasági tevékenység profitjától, akkor egyszerűen megállapíthatjuk, hol keletkeztek a legnagyobb extrajövedelmek: ott, ahol a legkisebb idő alatt, a legkisebb ráfordítással és legkisebb költség mellett a legnagyobb profitot realizálták. Ez pedig kétségkívül ott történt, ahol a világ leggazdagabb emberei közé emelkedett egy falusi gázszerelő, s a legjelentősebb magyarországi ingatlanok tulajdonosa lett egy vidéki fatolvaj és a saját lábán állami milliárdokból meggazdagodó felesége, s annak nagyapja, nagybátyja, anyja.

Ez pedig az Orbán-család, és Orbán Viktor “miniszterelnök” strómanja, a felcsúti gázszerelő és ezermester, Várkonyi Andrea-tulajdonos Mészáros Lőrinc. Itt semmiféle innováció, befektetés, tudás és fejlesztés nem történt, mindössze állami és európai uniós százmilliárdok átruházása, az állami vagyon célzott magánkézbe történő átjátszása. Őket követik a NER-oligarchák és cégeik, akiknek a vagyona szintén hasonló módon keletkezett, s egy-egy “miniszterelnöki” utasítás után látható, hogy a vagyonuk legnagyobb részével nem is ők rendelkeznek, hanem az, akitől kapták. Orbán Viktor.

Ez a nemzeti vagyon ellopása, szebb kifejezéssel élve, a nemzeti vagyon átjátszása és kisajátítása, majd annak további állami segédlettel saját zsebre történő hasznosítása. Akkora profitjövedelem, mint ezeknél az embereknél és cégeiknél, sehol nem keletkezett, ahogy normális gazdasági tevékenységből nem is keletkezhet. A legnagyobb extraprofit a bankrablónál keletkezik, aki egyik napról a másikra, amikor egy éjszaka alatt kifoszt egy bankot, meggazdagszik. Egy gazdasági vállalkozás ilyen ütemben ekkora extraprofitra nem képes szert tenni.

Ezért az uniós pénzek visszatartása és Orbán választási túlköltekezése miatt csőd szélére került ország gazdasági egyensúlyát úgy lehetne legegyszerűbben helyreállítani, ha az Orbán-család és az Orbán-család fejének strómanja, továbbá a NER oligarchái visszaadnák azt a töméntelen pénzt, amit a magyar államtól, pontosabban: a magyar néptől (nemzettől), a magyar emberektől elloptak, azok eddig termelt jövedelmével együtt, mert az nem őket illeti meg. Ezt nem extraprofitadónak kellene nevezni, mert profit a gazdaságban keletkezik, hanem a lopott vagyon visszaszerzésének.

Orbán azonban nem ezt az utat választja, hanem a szerinte jelentős bevétellel és vagyonnal rendelkező cégek megsarcolásával. A kommunisták nem extraprofitot termelő cégnek, hanem kuláknak nevezték azokat, akiktől volt mit elvenni. Mivel akkor nem voltak multinacionális kapitalista vállalatok Magyarországon, az emberek padlását kellett lesöpörni. A módszer más, a lényeg ugyanaz. Közvetve most is az emberek padlását söprik le, mert akiket Orbán megsarcol, azok az így keletkezett veszteséget az emberekre terhelik majd az árakban, hacsak el nem távoznak az országból, ami még rosszabb.

Van egy másik különbség is, hogy a kommunista vezetők nem loptak maguknak akkora vagyonokat, mint amekkora az angol királynőnek van, sőt egyáltalán nem loptak. Nem az általuk kilopott vagyon, és a miattuk meg nem kapott uniós pénzek elmaradásából fakadó hiányt kellett pótolni. Orbán ennyivel rosszabb, mint a kommunisták voltak. Ezért a kommunista kutyából lett fasiszta szalonna drágább lesz a magyaroknak hosszútávon, ha egyáltalán észreveszik, hogy most duplán lopja meg őket a felcsúti maffia által irányított bűnszervezet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.