2022. május 8., vasárnap

MÉSZÁROS LŐRINCÉK KAPTÁK AZ AUTÓPÁLYA-KONCESSZIÓT, BALÁSY GYULA CÉGEI 50 MILLIÁRDOS TENDERT NYERTEK AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.05.06.


Napi.hu: A Themis vezette konzorcium nyerte meg 35 évre az autópályák kezelését

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte el a nemzeti autópálya-koncessziót a következő 35 évre – jelentette be Rogán Antal kabinetminiszter a Nemzeti Koncessziós Iroda eljárásáról. A győztes RAD-rendszerben kezelheti és építheti a magyar autópályákat. A Mészáros Lőrinc és Szíjj László vállalkozók érdekeltségeivel felálló konzorcium sok feladatot vállal magára.

Magyar Hang: 50 milliárdos kormányzati tenderen nyertek Balásy Gyula cégei

Nincs nagy meglepetés, ezúttal is Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó cégek nyertek a Nemzeti Komunikációs Hivatal (NKOH) rendezvényszervezési tenderén. A keretszerződés értéke nem kevesebb mint 50 milliárd forint – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A pályázatra két versenyző – a Moonlight Event Kft. és a Visual Europe Zrt. tandeme, valamint a Roxer Kommunikációs Ügynökség Kft. – jelentkezett. A Moonlight Event tulajdonosa egyértelműen a kormány kedvenc médiavállalkozója, Balásy Gyula, de a Visual Europe is az ő holdudvarába tartozik, hiszen a cég fő tulajdonosa a közismerten Balásy-tulajdon New Land Media Kft.

444: A magyar kormány támogatásával 2024-re megépülhet a Kassai Labdarúgó Akadémia

Kassa Tóváros részében, egy 8,2 hektáros területen, a magyar kormány támogatásával a következő két évben megépülhet a Kassai Labdarúgó Akadémia. Az FC Košice – amibe 2019 végén vásárolta be magát a Leisztinger Tamáshoz tartozó Arago Csoport – sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy sikerült megvásárolni a létesítménynek otthon adó földterületet, amin a magyar tulajdonú Slovak Sport Development s.r.o. finanszírozásában és beruházásában, a magyar kormány támogatásával valósul meg a projekt.

Mfor.hu: Repülőgép- és űrhajó-javító cég került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe

Új társasággal bővült Mészáros Lőrinc céghálója, ezzel együtt egy új ágazatban is érdekeltséget szerzett – bár azt nem állítanánk, hogy ne illene a portfóliójába az új szerzemény. A debreceni székhelyű Drone Agro Kft. – mint a neve is jelzi – alapvetően mezőgazdasági területen, annak is egy speciális ágában tevékenykedik. Ennek lett az Agrolink Kft.-n keresztül tulajdonosa Mészáros Lőrinc április 28-án – vettük észre az Opten adatbázisában.

Média1: Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét, leépítés a Pesti Hírlapnál is

A 168 Óra szerkesztőségének elbocsátását Milkovics Pál, a fele részben Schabi Michaeli érdekeltségében lévő Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója üzleti okokkal, költségoptimalizálással magyarázta a Media1 érdeklődésére szombaton. A vezérigazgató azt ígéri, a lap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg. Megerősítették azt is, hogy a kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak a hetilapos megjelenésre való átállás miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.