2022. május 6., péntek

ROGÁN ANTAL BEJELENTETTE, MÉSZÁROS LŐRINC ÉS TÁRSAI KAPTÁK 35 ÉVRE A MAGYAR AUTÓPÁLYÁK ÜZEMELTETÉSÉT

NÉPSZAVA
Szerző: Sz.Zs. , Á. Z.
2022.05.06.


A miniszter szerint a koncessziós eljárás nyertesének tíz év alatt több mint 300 kilométer új sztrádaszakaszt kell építenie és majdnem annyi hosszon bővítenie.


A Themis Magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre – írja az Index Rogán Antal bejelentésére hivatkozva. Rogán Antal szerint az útdíjbevételek elegendők és fedezni fogják a koncessziós költségeket a Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc érdekeltségeit is a soraiban tudó konzorciumnak.

A Themis Magántőkealap vezette konzorcium tagja a Mészáros-féle Konzum PE Magántőkealap, a szintén Mészáros Lőrinc többségi tulajdonába tartozó Opus Global Nyrt., az Opus Bridge és New Way Magántőkealapok, valamint további három magántőkealap: a Cronus, a Via és a Vesta.

A Themis Magántőkealap vezette konzorciumot annak ellenére hoztéák ki győztesként, hogy a magántőkealapok tulajdonosai nem nyilvánosak, közbeszerzésen viszont nem indulhat olyan társaság, amelyik nem tudja vagy nem akarja megnevezni a tényleges tulajdonosát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.