2022. június 23., csütörtök

HARANGOZÓ GÁBOR: TÁRSADALMILAG ÉS KÖRNYEZETILEG IS FENNTARTHATATLAN VILÁGBAN ÉLÜNK

MÉLYVÍZ / KLIKKTV
Riporter: NÉMETH PÉTER
2022.06.22.


A Szociális Demokráciáért Intézet az élhető jövőnk érdekében meghirdetett egy Ökoszociális Charta-t. Az egyelőre szokatlan hangzású elképzelés hátteréről beszélt Harangozó Gábor, az intézet szakmai vezetője Németh Péter vendégeként a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

Azt ma már értelmes ember nem vitatja, hogy súlyos és globális klímaválság zajlik a világban – jelezte Harangozó. Ezt többek között egy olyan globális kapitalista működés is indukálja, ami a gazdasági növekedésre alapozott. „Az ettől remélt általános jólét csak korlátozottan, szelektíven és egyenlőtlenül valósult meg. Szupergazdagokra és kiszolgáltatottakra szakadt a társadalom viszonylag szűk középosztállyal. Ez társadalmilag is fenntarthatatlan.”

A Szociális Demokráciáért Intézet vezetője úgy véli: Orbán sikerének egyik kulcsa is abban áll, hogy a rendszert, amiben élünk, azt kritizálja és azzal szemben próbál meg egy alternatívát felépíteni.

Viszont Orbán minderről csak beszél, miközben „a hazánk adóparadicsomként működik. Egy összeszerelő üzemmé tették Magyarországot azzal, hogy nagy, globális vállalatoknak ad olyan termelési kedvezményeket, amiktől idejönnek, a magyar munkaerőt alulfizetve, a környezeti előírásokat lazán kezelve egy versenyképtelen gazdaságot építenek föl.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.