2022. június 23., csütörtök

TRÜKKÖZHET A KATÁVAL A KORMÁNY - MÉG A NYÁR VÉGE ELŐTT VÉGREHAJTHATJÁK AZ ÁTALAKÍTÁST

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: AZÉNPÉNZEM
2022.06.23.


A parlamenthez már benyújtott törvényjavaslat egy adótanácsadó cég szerint rendkívül érdekes „trükkel” készíti elő, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) gyorsan megreformálhassák. Azt feltételezik, hogy módosításként szabják majd át a jogosultak körét és a fizetendő adót is.

A kata elleni újabb támadás startpisztolyát Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Népszavának adott (mára nyugodtan elhíresültnek nevezhető, hiszen ebben volt, hogy a tűzoltókat pénz helyett az adrenalin, a tanárokat pedig a nyári szünet motiválhatja) interjújában sütötte el. Mint kifejtette: a kamara támogatná a kata megszüntetését és egy új adónem bevezetését a tanulságok levonásával. Emlékezetes, hogy ugyanő két évvel ezelőtt kezdeményezte a kata újraszabályozását.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) akkor is és most is tiltakozott az általánosítások, a katások adócsalónak minősítése ellen. Az egyesület megkereste az adóhatóságot és a Pénzügyminisztériumot, hogy ők is megkaphassák azokat az adatokat, amelyekből Parragh tájékozódhatott. Arról, hogy ezen a téren mire jutottak, egyelőre nincs információ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.