2022. június 23., csütörtök

MOST LEHETNE ORBÁNT KIRÚGNI AZ EU-BÓL, HA A KÉSZÜLŐ ÚJ EU ALAPSZERZŐDÉST NEM FOGADJA EL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2022.06.23.


Előbb-utóbb lehull az álarc és lefoszlik a máz minden fasisztáról, és kinyilvánítja önmaga lényegét. Az Orbán-rendszer sem tudja mindörökre fenntartani azt a hamis látszatot, hogy ez demokrácia, és nem képes örökké álcázni sem saját valódi önazonosságát. Ezért Magyarországon be fog következni valamikor a nyílt fasiszta diktatúra korszaka, már az Orbán-rezsim európai uniós reformterve is világossá teszi, hogy Magyarország egy igazi, Mussolini értelemben vett fasiszta diktatúra, ahol “minden az államon belül, és semmi nem azon kívül”. Az állam pedig a vezérrel azonos.

Az EU reformjáról szóló vita Európában azért alakult ki elsősorban, mert Orbán létrehozta az Európai Unió első fasiszta államát, amely egyre agresszívebb módon zsarolja, korlátozza, terrorizálja az Európai Uniót, akadályozza hatékony működését, sőt az illiberális fasizmust terjeszti az Unión belül. Ezek okozzák az EU megosztottságát, működési nehézségeit és belső ellentmondásait, erre az EU alapokmányai nem készültek fel. Ezért az európai javaslatok még erősebb integrációt, az európai demokrácia, az európai parlament és az EU intézményeinek megerősítésére irányulnak.

Orbán fasiszta állama is elkészített egy javaslatot, amit meg akarnak szavaztatni a fideszes uralom alatt levő díszletparlamenttel. Mivel ez mindennek az ellentéte, amit valaha demokráciának, Európának és szabadságnak neveztek, valójában egy komplett fasiszta alapvetés, amely kiterjesztené Orbán elmebeteg, álkeresztény, illiberális fasiszta és náci rendszerét egész Európára, ez az a pillanat megint, amikor a rezsim parlamenti ellenzéke lehetőséget kap arra, hogy kivonuljon a díszletparlamentből és bojkottálja Orbán egész fasiszta rendszerét.

Ellenkező esetben a magyar “parlament” által elfogadott állásfoglalás és “reformjavaslat” az ellenzék legitimációjával kerül az Európai Unió elé, ezt a tervezetet az ellenzéki parlamenti képviselők és pártok nevében is lobogtatják az EU-ban. Ha az ellenzék, tiltakozásul nem vonul ki ennek megszavazásáról, nem tájékoztatja erről az alkotmányellenes mocsadékról az EU-t, nem jelenti be azt, hogy ehhez a magyar ellenzéknek, a magyar polgárok felének, és egész Magyarországnak semmi köze nincs, akkor már tényleg nincsenek szavak ezekre a kollaboránsokra.

Ez a tervezet ugyanis nemcsak elfogadhatatlan, hanem égbekiáltó förmedvény, amely alapjaiban ásná alá az európai demokráciát, jogállamiságot és szabadságot. Megszüntetnék az európai parlamentet, vétójogot adnának az egyes nemzeti parlamenteknek (nyilván az olyanok befolyását akarva növelni, mint a csaló választások útján létrejövő magyar fasiszta parlament), korlátoznák az Európai Bizottságot és minden európai intézményt, a zsarolási potenciált növelnék az Unió fasisz
ta államai számára, és totálisan lebénítanák az EU-t. Kivéve, ha enged a fasisztáknak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.