2022. június 11., szombat

ÚJSÁGÍRÓK UTAZÁSAIRÓL KÉRT JELENTÉST A KÜLÜGY, ROGÁN APÓSA BESZÁLLT A FILMIPARBA / AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.06.10.


Válasz Online: Pokoli tempó: már minden hatodik palota a NER-é az Andrássy úton

A lap gyűjtése szerint az Andrássy úti házszámok hatoda már NER-fennhatóság alá tartozik – ez a forgalomképes rezidenciák majd’ kétharmada. A szerencsés nyertesek között találjuk Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt, Tiborcz Istvánt, Schmidt Máriát és a Hell (pokol) nevű energiaital-gyártó tulajdonosi körét is.


Direkt36: Itt vannak a táviratok, amelyeket Orbán diplomatái küldtek magyar újságírók utazásairól

A lap a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével egy közérdekű adatigénylési per során érdekes adatokat szerzett meg. A táviratokból kiderül, hogy az európai országokba delegált magyar diplomaták rendszeresen monitorozzák az Orbán-kormány ügyeiről beszámoló külföldi lapok tevékenységét, információt gyűjtenek független magyar újságírók útjairól, miközben a kormánypárti médiához kötődő emberek külföldi látogatásait aktívan segítik.

444: Egy módosítóval megoldották, hogy akkor is kapjanak végkielégítést a leváltott államtitkárok, ha egy állami céghez ejtőernyőztetik be őket

Korábban, ha egy politikai felsővezető, kormánytisztviselő, kormánymegbízott, közigazgatási államtitkár, a megbízatásának megszűnése után fél éven belül állami tulajdonú gazdasági társaságban vállal munkát, nem jogosult végkielégítésre. Ezt azonban egy módosítással most törlik.

Hvg.hu: A Legfőbb Ügyészség szerint valójában nem megdorgálta, hanem megdicsérte Magyarországot friss jelentésében az OLAF

Csütörtökön hozta nyilvánosságra friss jelentését az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF, melyben a testület azt vizsgálta, hogy a 2017 és 2021 közötti időszakban milyen utat jártak be az egyes tagállamokban az uniós pénzek. A jelentés szerint a magyar ügyészség a kivizsgálásra javasolt, korrupció-gyanús ügyek jó részével nem foglalkozott, és nálunk az uniós átlaghoz képest kiemelkedő mértékben történhettek visszaélések uniós forrásokkal. A hazai Legfőbb Ügyészség szerint ők az uniós, 35 százalékos átlagot lényegesen meghaladó arányban, 67 százalékban emeltek vádat a korrupcióellenes hivatal igazságügyi ajánlásai nyomán.

Mfor: Rogán Antal apósa beszállt a filmiparba

Rogán Antal apósa, Obrusánszki Zsolt április 26-án többedmagával tulajdonrészt szerzett az eredetileg Cornelius Piper Productions Kft. néven bejegyzett cégben, melynek fő tevékenységi köre film, videó és televízióprogram terjesztése – vette észre a lap. Ugyanezzel a dátummal a társaságot átnevezték Közép Európai Filmiroda Kft.-re.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.