2022. július 16., szombat

A CIGÁNYSÁG HELYETT A MINDENKORI HATALMAT SZOLGÁLJÁK BUDAPEST ROMA INTÉZMÉNYEI

MÉRCE
Szerző: CSORBA ZOLTÁN
2022.07.16.


Sokszor tesszük fel a kérdést, miért nincs pozitív változás a roma intézmények működésében? Azt gondolom, ennek egyik fontos oka az, hogy a befolyásos helyzetben lévő romák között vannak olyanok, akik a hatalom kegyeiért cserébe nem segítik, vagy éppenséggel gátolják a romák életének javulását.

Az alábbiakban bemutatok néhány olyan összefüggést, adatot, amelyek arra utalnak, hogy van néhány olyan ember, akik több budapesti szervezet vezetésében részt vesznek, és úgy tűnik, valósággal „markukban tartják” a fővárosi roma intézményeket. Régóta küzdök azért, hogy Budapest roma köz- és kulturális élete ismét tiszta legyen, és számon legyenek kérve azok, akik visszaélnek a rájuk bízott hatalommal, pozíciókkal.

Négy intézmény, 5 ember befolyása alatt

A baj gyökere szerintem az, hogy van egy kisebb csoport, amely már több évtizede uralja a budapesti roma kulturális életet, mondhatni a politikai életet is, és ennek a csoportnak a központjában néhány ember áll, akikről sehol nem találtam részletes, végzettségüket, egyéb kompetenciáikat részletező, ellenőrizhető önéletrajzot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.