2022. július 16., szombat

ORBÁN VIKTOR SEMMIÉRT SE FELELŐS, A MINISZTERELNÖK MINDENKI MÁST HIBÁZTAT, CSAK SAJÁT MAGÁT NEM

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2022.07.15.


A kormányzati retorika folyamatosan törésvonalakat akar létrehozni a társadalomban.


– A miniszterelnök is tudja, hogy a bejelentett intézkedések és a gazdasági problémák a magyar társadalom igen nagy szeletét érzékenyen érintik – nyilatkozta Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója a Népszavának. Megemlíthető a kata módosítása, a forint magas árfolyama, az elszabadult infláció és sok minden más, de a legkényesebb téma nyilván a rezsicsökkentés, amely tíz éve zászlóshajóként funkcionál a Fidesz politikájában és kampányaiban.

– A Fidesz még a tavaszi választás előtt is azzal riogatta a választópolgárokat, hogy az ellenzék meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, Orbán Viktor viszont megvédi azt – idézte fel a stratégiai igazgató. A kormány mégis kénytelen volt hozzányúlni a konstrukcióhoz.

A miniszterelnök Kossuth rádióban elhangzott pénteki interjújának fő rendeltetése a felelősséghárítás volt

– hívta fel a figyelmet Virág. Orbán azt szerette volna elmagyarázni a magyar választópolgároknak, hogy minden megszorító intézkedésért az EU elhibázott szankciós politikája, a háború és a háborún nyerészkedők okolhatók. Tehát mindez nem a kormány felelőssége vagy hibája, a kormány, amennyire lehet, továbbra is megvédi az magyar embereket.

– Önkritika egyáltalán nem jelent meg az interjúban – állapította meg Virág. Az például, hogy a választás előtti osztogatás mennyiben járult hozzá a mai helyzet kialakulásához, szóba se került. Ahogyan máskor, a miniszterelnök ezúttal is külső bűnbakokat keresett a belföldön jelentkező problémákra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.