2022. július 24., vasárnap

A KÉTSZÍNŰ, SUNYI ORBÁN MÁR LETAROLTA MAGYARORSZÁGOT ÉS EL IS PUSZTÍTJA, HA NEM AKADÁLYOZZÁK MEG

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2022.07.24.


...A 2010 óta egymást követő elcsalt választások állandósították a magyar politikai kultúra zsarnoki jellegét. A félelemtől egészen a kétségbeesésig őrjöngő zsarnok, Orbán úgy döntött: leveti hatalmának minden korlátját – írja Radványi, aki ennek igazolására megemlíti az általa sztálininak tartott alaptörvényt, a soha véget nem érő rendkívüli állapotot, az Orbán javára cselekvő igazságszolgáltatást, a saját kézben tartott gazdaságot. Abszolút hatalmának az eszközévé vált a katonaság és a rendőrség, amely kész brutálisan elfojtani a belső ellenzéket. Mindezek azonban az abszolút hatalmak önmagát felfaló, sőt öngyilkos eszközei – hívja fel a figyelmet az írás. Orbán külpolitikája is kizárólag az ő zsarnokságát és a mindent átható korrupcióját hivatott óvni – teszi hozzá Radványi.

„Orbán Viktor kétségtelenül romboló zsarnok, Magyarország pedig gyorsan bukott állammá válik, és sem az Európai Unió, sem a NATO nem tűrhet maga között egy politikailag halott tagállamot” – összegzi az írás. Orbán zsarnoksága már letarolta Magyarországot, s ha a két szervezet nem akadályozza meg, meg is fogja semmisíteni.

Ha pedig az EU és a NATO el akarja kerülni önpusztítást, akkor egységesen, határozottan kell fellépnie Orbánnal szemben. Először is ki kell jelenteniük, hogy soha nem tűrnek meg zsarnoki rendszert a tagjaik között. Másodszor, meg kell törniük a hivatalos megfélemlítés ördögi körét. Az európai bíróságoknak gyorsan és egyértelműen kell fellépniük a magyar jogállamiság időszakos megsértésével szemben. Szakmai alapossággal kell lefolytatnia az OLAF-nak az Orbán Viktor, tágabb családja és közeli munkatársai által elkövetett hivatali korrupció ügyeiben folytatott vizsgálatokat. Mindaddig le kell állítani a regnáló magyar kormány közvetlen támogatását, amíg nem történik meg a múltbeli források felhasználásának teljes körű elszámoltatása. A forrásokat csak ezután folyósíthatják ismét Magyarország számára, ellenkező esetben a magyar katasztrófa továbbra is töretlenül fenyegeti a szabad világot – írja Radványi MIklós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.