2022. július 16., szombat

BOKROS LAJOS: ELJÖTT AZ IGAZSÁG PILLANATA, KIPUKKADT A KÖLTSÉGVETÉS

HVG360
Riporter: WINDISCH JUDIT
2022.07.15.


Nem igaz, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetért csak a külső körülmények felelősek, a korábbi kormányzati intézkedések jelentős károkat okoztak – mondta a hvg360-nak adott interjúban Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a CEU tanára. Bokros szerint 2008-hoz hasonlóan Magyarország ismét rendkívül meggyengült állapotban fogadta a világgazdaság újabb negatív hatásait. A rezsicsökkentést megszüntetné, de a katát sem tartja jónak. Interjú.

hvg360: Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseit lehet csomagnak hívni?


Bokros Lajos: A csomag semleges szó. Azt is lehet annak hívni, amiben az egymással jól összeilleszthető alkatrészek kiadnak egy komoly tervet, és azt is, ami soha össze nem illő részeket tartalmaz és egy zagyvaság.

hvg360: Ez most melyik?

B: L.: A zagyvaság. Az önkényuralom kormánya korábbi intézkedéseinek sorozatával jelentős kárt okozott a magyar gazdaságnak, ezzel elmélyítette azt a gazdasági válságot, amire most az orosz imperialista háború és a világgazdasági – de különösen az energia- – válság ráerősít.

Nem igaz tehát az a kormányzati propaganda, hogy mindennek kizárólag külső oka lenne: 2008-hoz hasonlóan Magyarország ismét rendkívül meggyengült állapotban fogadta a világgazdaság újabb negatív hatásait.

hvg360: A mostani inflációt, forintárfolyamot, majdani rezsiköltséget nézve mekkora részért tehető felelőssé a kormány, és mi írható a háború számlájára?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.