2022. július 16., szombat

JÖNNEK A MEGEMELT REZSICSEKKEK, ÚJ KIKÖTŐJE LETT A FIDESZES ALAPÍTVÁNYNAK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.07.15.


Portfolio.hu: Rendkívüli információ jött a rezsicsökkentésről – Sokaknak tényleg nagyon fájni fog, szinte azonnal

A kormány közleménye szerint „az új szabály augusztus 1-jétől lép életbe, ezt követően is az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák.” Bár pontos hatásokat csak a Közlönyben megjelenő részletszabályok után lehet mondani, a mostani tájékoztatásból is kiolvasható a lépés lényege. Ha ugyanis ebben a formában valósul meg a piaci árak lakosságra történő ráeresztése, akkor a családoknál szinte azonnal jelentkezni fognak a magasabb rezsiszámlák, ami viszont jó hír az államnak, amelynek nagyon szüksége van a plusz pénzekre.

Forbes: Így néz ki a Fidesz házi alapítványának új kikötője

Átadták a Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor nevű komplexumot Révfülöpön – írja a Mathias Corvinus Collegium (MCC), amely a beruházásért felelt. A tábor, a tervhivatal egykori üdülője 2020-ban került az MCC-hez. A 160 négyzetméteres tábor oktatási programok és rendezvények megtartására is alkalmas lesz, Kárpát-medence-szerte bárhonnan érkezhetnek a diákok.

Építészfórum.hu: 78 lakásos épületegyüttest terveznek Budakeszierdőben, egy lebontott iskola helyén

A XII. kerületi Konkoly-Thege Miklós úton található ingatlan természetvédelmi területen fekszik. A beruházás során három tömböt építenének, ezzel kapcsolatban a napokban indult környezetvédelmi hatósági eljárás. A projekt helyszíne a Budai Tájvédelmi Körzet, a Budai-hegység kiemelt jelentőségű különleges természetmegőrzési terület és az Országos Ökológiai Hálózat pufferterületének része.

Hvg.hu: Több ügyben is beperelte Magyarországot az Európai Bizottság és a kettős üzemanyagárak miatt is eljárás indult

A gyermekvédelmi törvény módosításai miatt, a melegeket a pedofilokkal összemosó részek kapcsán tavaly megindított eljárás során nem sikerült a Bizottság számára elfogadható magyarázatokat adni a magyar hatóságoknak, ezért a brüsszeli testület pert indított az Európai Bíróságon. A Klubrádió frekvenciáról való megfosztása kapcsán is az uniós bíróságon kell számot adnia Magyarországnak. A kettős üzemanyagárak és a gabonakiviteli tilalom miatt pedig megkezdődik a jogsértési eljárás.

24.hu: Újabb gyanúsítottak a Völner–Schadl-ügyben, árulkodó nyomok a végrehajtók névjegyzékében

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt és Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügyben a legutóbb meggyanúsított személyek közül az egyik végrehajtó. A lap információi szerint utóbbi személy Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga, aki Gödöllőn önálló bírósági végrehajtó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.