2022. július 14., csütörtök

HA MEGÉRKEZNEK AZ ELSŐ SZÁZEZRES REZSISZÁMLÁK, SEMMI NEM MENTI MEG ŐKET A NÉPHARAGTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.07.14.


A rezsicsökkentéssel maga a Fidesz idézett elő egy olyan helyzetet, amelyben a piaci viszonyokba beavatkozva elszakította a valóságot az áraktól, és olyan helyzetet teremtett, amiben nem lehet már visszatérni a valósághoz, mert a valódi árat nem követte a jövedelem, a takarékosság, a szolgáltatás fejlesztése, a költségek csökkentése. Nem az emberek tehetnek arról, hogy a rezsicsökkentést nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni, mert megfizethetetlen, irreális terhek (havi százezerek) szakadnak egy-egy család nyakába. Ezt Orbán idézte elő.

Ezért szavazott sok ember inkább erre a fasiszta tolvaj bűnbandára, mert azt ígérte, hogy az általuk előidézett katasztrofális helyzetben nem szolgáltatják ki őket egy megfizethetelen rezsinek. Az ellenfélről sikerrel hitették el, hogy ezt megtenné, mert azok jogosan beszéltek ennek az egész rezsicsökkentő modellnek az álságos, fenntarthatatlan és káros voltáról, miközben olyan helyzetbe ők sem hozták volna a lakosságot, mint amit az ígéretei ellenére most Orbán bandája megtesz. Orbán hazugsággal nyert választást, illegitim a hatalma. De ez nem titok, ezt mindenki tudta akkor is.

Mielőtt bárki elhinne ezeknek a hazudozó tolvajoknak bármit, olvassa el a 444.hu kiváló összefoglalóját, amit terjedelmi okokból nem ismétlünk meg, de abból kiderül, hogy az éves átlagból indul ki a meghatározott mennyiség, ami felett megszűnik a rezsicsökkentés. Az éves átlagban pedig benne vannak a nyári hónapok, amikor nem fűtenek, ezért az évi átlagnak meghúzott határt szinte senki nem tudja teljesíteni télen, ezért a rezsicsökkentés szinte senkinek nem marad meg.

De nem azt mondják, hogy megszűnik a rezsicsökkentés, amiből mindenki érthetne, hanem úgy csinálnak, mintha a rezsicsökkentés megmaradna, és a fogyasztó tehet arról, hogy nem felel meg a feltételeknek. Ezért az ő rezsijét nem csökkentik. Miközben úgy húzzák meg a határt, hogy abba szinte senki nem fér bele, de ezt senki nem tudja, mindenki azt hiszi, hogy csak ő fogyaszt túl sokat. Ez még a rezsicsökkentés hazugságánál is nagyobb átverés, ami viszont a devizaadósságnál is nagyobb adósságspirálba viszi majdnem a teljes lakosságot. Mi lesz, kiköltöztetések?

Akkor jön a feketeleves, amikor kijönnek majd ősszel az első százezres nagyságú számlák. Az Orbán által emlegetett olcsó orosz gáz és olaj ellenére fagyoskodni kell mindenkinek, ha nem akar százezreket fizetni. A valódi ok pedig nem a háború, nem az energiaválság, hanem Orbán korrupciója, lopásai, rossz (unortodox) gazdaságpolitikája, EU-ellenessége, a jogállam lebontása, mert az EU emiatt nem utal át hatalmas pénzeket. Ha Orbán nem lenne fasiszta, nem sajátította volna ki az országot, mindez nem lenne. Ezt kell megfizetni majd, ezért kell nekik a pénz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.