2022. július 14., csütörtök

HETI EGYENLEG: LEADÓCSALÓZTAK CSAKNEM FÉLMILLIÓ EMBERT, AKIK BETARTOTTÁK A TÖRVÉNYT

HÍRKLIKK / HETI EGYENLEG
Szerző: BÁNÓ ANDRÁS
2022.07.14.


Nem állíthatjuk, hogy a nyári kánikula a közéletben elhozta volna az uborkaszezont. Az eltelt hét eseményeiből bőven volt miről beszélgetni Lendvai Ildikóval és Magyar Györggyel Bánó Andrásnak a Klikk TV Heti egyenleg című műsorában.

Vajon miért fordult a katások ellen a magyar kormány?

„Pénzre van szüksége, még ha csekély százmilliárdra is számíthat ebből Orbán” – válaszolta az MSZP volt elnöke. „Az igazi arcátlanság az, hogy pár hete még a multik globális minimumadóját még megvétózták, pedig ebből stabilan bejöhetett volna több százmilliárd.”

S hogy miért nem a NAV intézte a vélelmezett visszaélők kiszűrését? „Ez talán fáradságos lett volna. Így viszont fitogtatatják az erejüket” – tette hozzá Magyar György. Azt mindenesetre furcsának tartja, hogy „áprilisban ugye választások voltak, a hivatkozott helyzet akkor is fennállhatott, de érdekes módon akkor senki sem akart ebbe a kérdéskörbe belerúgni. Most viszont sikerült akkorát rúgni, hogy hatalmas öngól lett.”

A történtek kapcsán ráadásul alkotmányossági problémák is felvetődnek.

„Amikor már érezték, hogy baj van és gyűlt a tömeg a Kossuth téren, akkor a törvényjavaslat vitáján nem jelent meg egyetlen miniszter sem. Elképesztő, hogy egy ilyen súlyú témánál úgy tesznek, mintha semmi közük sem lenne hozzá” - közölte Lendvai Ildikó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.