2022. július 14., csütörtök

MAROSÁN GYÖRGY: NAGY KÉRDÉS A VÁLSÁGOK MEGÍTÉLÉSÉBEN, HOGY HONNAN NÉZZÜK

KLIKKTV/ TÍZ
Szerző: BOLGÁR GYÖRGY
2022.07.13.


Fizikus, filozófus, közíró – ezúttal rendhagyó vendéget faggatott a közéletünk aktuális kérdéseiről Bolgár György a Klikk TV TÍZ című műsorában.

„Nem tudom, milyen kérdések állnak előttem, de rögtön az jut eszembe, amit talán hatvan éve úszóedzőm, Sárosi Imre mondott, hogy belőlem úgyis házmester lesz, aki mindenhez ért és semmit sem tud” – nyitott rögtön ironikus felütéssel az interjúalany.

„Az a kérdés, hogy honnan nézzük a válságokat. Valahol megfogalmaztam, hogy ’nincs ellenállhatatlanabb, mint amikor egy eszmének eljön az ideje’. Ennek a fonákja, hogy nincs frusztrálóbb, amikor egy olyan ellenállhatatlan eszme híve vagy, aminek nem jött el az ideje.”

Marosán szerint eljött az az idő, amikor a filozófusok gondolatait meg kell valósítani, „csakhogy nem azon mód, mint egy tervet. Most egy olyan korszak jön, amikor kísérletezni, próbálkozni lehet, az egész világ óriási átalakulásban van, miközben több válság is egymásba csúszik. Talán nem ijesztem meg nagyon a nézőket, de meglehet, hogy a 21. század a kommunizmus százada lesz”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.