2022. július 7., csütörtök

MARADSZ VAGY MEGDÖGLESZ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.07.07.


Ismerjük meg Maruzsa Zoltán nevét. Ha már találkoztunk vele, jegyezzük meg egy életre, vagy alkalmasint felejtsük el örökre, az volna a jobb. Államtitkár ő, aki az oktatás szétveréséért felel hivatalában, és derekul teszi is a dolgát. Látjuk, gyermekeinken érezzük, ahogy tátott szájjal jönnek ki az iskolapadból, és a tanárok is hasonképp néznek szemre és fejre. Maruzsa Zoltán nem enkezével verte szét a magyar oktatást, rengetegen dolgoztak azon, viszont most ő az, aki csűrdöngöl a füstölgő romokon, és mindeközben képes volt arra, hogy egy mondatban és mondattal alázza meg a tanárokat, illetve vágja haza a dübörgő és még annál is jobban teljesítő magyar gazdaságról nyerítő propagandát.

Maruzsa Zoltán a következőket mondta az ő szájával: „Most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik fel akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e.” Tessenek mély levegőt venni, felocsúdni az ájulásból, és értelmezni a mondandót, ami nem egyéb: a tanárok ugyan ugrálhatnak, fenyegetőzhetnek felmondással, de olyan rossz a helyzet, hogy úgysem kellenek sehová. Következésképp, vagy maradnak éhbérért tanárok, vagy pediglen éhen dögölnek. Így rakta helyre a hepciáskodó tanárokat az ő államtitkáruk, akinek normális országban a dolga az volna, hogy az általa felügyelt területen flottul menjenek a dolgok.

Ehhöz képest mondja azt, hogy itt is szar, de máshol még szarabb, és ezzel az ügy le is van zárva. Hogy a tanárokat képen köpi, az benne van a pakliban, mert nekik ez a sorsuk a NER-ben, viszont a döglődő országról tett kijelentését megbeszélhetné a főnökével. A legnagyobbal az erkélyen, mert a közvetlen, aki rendőr is meg orvos is, következésképp pedagógus úgyszintén ebben a rendszerben, és akit Pintérnek hívnak, egészen másképp látja dolgokat. Ő meg azt nyilatkozta, azért kevés a rendőr, mert annyira dübörög gazdaság, hogy könnyedén elhelyezkednek máshol a népek. Ezeket a kijelentéseket az ország állapotáról nem ártana egyeztetni a megszólalások előtt, mert itt mindenki összevissza beszél, ami épp eszébe jut.

Történetünk innentől, illetve méla kurvaanyázásunk többfelé is ágazhatna és iramodhatna, vizsgálhatná a gazdaságot, hogy kinek van igaza, illetőleg ki hazudik az említettek közül, de úgyis láthatja mindenki, mi folyik itt. Ha pedig nem, az baj. És még inkább gondoktól terhes állapot az, ha tisztában van azzal, kies hazánk nyakig ül a ganyéban, de neki így is, jó, mert egy a lényeg, hogy Orbán legyen hatalmon. Áprilisban kiderült, sokan vannak ilyenek, épp elegen ahhoz, hogy döntsenek az ország sorsáról. Emiatt már nem kesergünk, mert ebbe már beledöglöttünk, most is a szellemünk mesél csupán Husztnak düledező romjai közül. De foglalkozhatnánk Pintér elvtárssal, mint az oktatás atyaistenével is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.