2022. július 29., péntek

ŐSSZEL MÉG ENNÉL IS TÖBBET KELL MAJD FIZETNI? – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.07.29.


Kegyetlenül drága lesz ősszel az orosz gáz

Azok közül az uniós országok közül, amelyek közölnek erről adatokat, Magyarországra érkezett a legdrágábban az orosz gáz májusban. A kormány azonban valószínűleg nem ezért korlátozta épp most rezsicsökkentést, hanem azért, mert az elmúlt hetekben biztossá vált, hogy az ősszel még ennél is többet kell majd fizetni.

A rezsidíjon belül az átviteli díj júliustól a 3,5-szeresére nőtt

Míg 2018 és 2020 között az áramtermelésben (a villamosenergia árában) volt érdekelt Mészáros Lőrinc, addig 2020-tól már az áramszolgáltatásban (a rendszerhasználati díjakban) érdekelt, hiszen az folyik be hozzá… Van kérdés?

Kályha, szénszünet, hazaárulás

Miért az iskolákon akar a kormány spórolni először, illetve ha ekkora a gázhiány, miért adott el Magyarország Szerbiának 500 millió köbméter gázt? Többek között ezeket kérdezte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Az Orbán kormány az elmúlt tizenkét évben semmit nem tett az ország orosz gázfüggősége ellen, ami hazaárulás, tette hozzá Hadházy.

Orbán fatüzeléssel maradna ki a globális összeomlásból

Megismételjük a cikkben olvasottakat: az EMBEREKET ösztönözné Vitya lejönni a gázról… Tudnánk mire ösztönözni.

Rekordmennyiségű kormánydöntést titkolnak előlünk Orbánék

A “kétezres besorolású döntések” a keletkezésüktől számított 10 évig nem nyilvánosak. Minden napra jutott tavaly csaknem két olyan kormánydöntés, amelynek tartalmáról – bár lehet, hogy ezrek vagy akár milliók életét is befolyásolhatja – semmit nem tudunk, hiszen mind úgynevezett kétezres besorolású kormányhatározat.

„Csekély mértékűnek” nevezi a Kecskemétre érkezett uniós százmilliárdokat a fideszes polgármester

Az interneten fellelhető adatok szerint ez a csekélység több mint 200 milliárd.

Vakációzik a Médiatanács, 4 csillagos luxushotel várja a tagokat

A tagok ezúttal is közpénzen pihenhetik ki a heti egyszeri, többnyire néhány órás ülésezéssel szerzett fáradalmaikat.

Csehország kilép a budapesti orosz „kémbankból”

Az IIB tulajdonosai ezzel nyolcra csökkentek, ugyanakkor elképzelhető, hogy a másik három ország is bejelenti a közeljövőben a kilépését.

Milliárdos istállóépítés Mezőhegyesen

Bár a kormány több projektet leállított a közelmúltban takarékoskodási okokból, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek nincsenek anyagi gondjai.

Olyan aszály pusztít Magyarországon, hogy elmaradhat az aratás

Az aszály miatt eddig több mint egymillió hektárról jelentettek kárt a gazdálkodók. A kormány aszály-veszélyhelyzeti operatív törzset hozott létre.

Kár, hogy az aszályoptörzs a „magyar emberek” és gazdák helyett agrárbárókat és egy működésképtelen modellt próbál majd megvédeni

Azok a gazdák, akiknek kárát kompenzálná a kormány, jelentős részben épp azok az agrárvállalkozók lesznek, akiknek a kezében irdatlan monokultúrás, ipari mezőgazdasági módszerekkel művelt latifundiumok összpontosultak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.