2022. augusztus 8., hétfő

GENERÁCIÓKON ÁT ÖRÖKLŐDIK A SZEGÉNYSÉG, AZ ORBÁN-KORMÁNYOK PEDIG MÉG ERŐSÍTIK IS EZT A JELENSÉGET

NÉPSZAVA
Szerző: GULYÁS ERIKA
2022.08.08.


Ha az állam sem tud jobb körülményeket kínálni, mégis kiemeli a gyereket a szegény családból, akkor ő maga lesz a bántalmazó – mondja Molnár László, a Család, Gyermek és Ifjúság Közhasznú Egyesület alelnöke.


A Gyermekjogi Civil Koalíció friss figyelemfelhívó kiadványa szerint az elmúlt 15 évben csökkent a szegénységi küszöb alatt élő 17 év alatti gyerekek száma, de ezen belül a súlyos szegénységben élők aránya ugrásszerűen emelkedik. Milyen következményei vannak a gyerekekre nézve, ha egy család folyamatosan nagyon alacsony jövedelemből tengődik?

A legsúlyosabb következmény, hogy generációkon keresztül öröklődik a szegénység, megismétlik a szüleik életútját, ők is szegény családot alkotnak majd. A szociálisan egyáltalán nem érzékeny kormányunk lépései miatt ez a jelenség erősödik. Az Orbán-kormányok szegényeket diszkrimináló szemléletében a leszakadók saját hibájukból vannak rossz helyzetben és most is az a jó válasz az energiaárak emelkedésére, ha jobban fizető állást keresnek magunknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.