2022. augusztus 30., kedd

ÍGY MINDJÁRT MÁS?

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.08.30.


Az a Kövér László, aki a viceházmester és a pedellus összevont fellépésével tiltotta ki az Országház épületéből az onnan tudósítani szándékozó újságírókat, aki drákói szigorral büntette meg mindazokat, akik nem úgy viselkedtek vagy beszéltek, ahogy azt ő roppant kényes ízlésével elvárta, s aki bosszútól lihegő fiókzsarnokként önkényesen korlátozza egy törvényesen megválasztott képviselő jogait, most a tőle megszokott határozottsággal emelte fel szavát, s a Mi Hazánk nevű Fidesz-fantomkoalíció kedves Horthy-szoboravató parlamenti megemlékezését ellentmondást nem tűrve áttetette a kék szalonból az Országgyűlés sajtótermébe.
Így mindjárt más! Minden az áttetetéseken múlik, de még mennyire! Nagyon fontosak voltak mindig az efféle logisztikai áttetetések, s azok szimbolikája, kiváltképp, ha épp a törvényalkotás házáról beszélünk! Persze különösen régebbről, úgy értem. Pont úgy, ahogy Orbán utalt rá a tusványosi beszédében, a gázfogyasztás csökkentésének német know-how-jára célozgatva: „régebbről, úgy értem”.
Ahogy fontosnak bizonyultak azok a logisztika áttetetések is, amikor a legfelső hatalom tudtával és beleegyezésével előbb saját lakásukból „tetettek át” magyar állampolgárokat az Óbudai téglagyárba, s míg a kedves szomszédok az áttetettek lakásainak ingóságait áttették a saját otthonaikba, azalatt a téglagyárba áttetetteket gondosan áttetették teherszállító vagonokba (nem marhaszállítókba, ez közhiedelem, hiszen azokon ablak is akadt), hogy végül áttetessék őket egy távolabbi célállomásra…
Végül is Horthy hazakerült: ugyanabba az épületbe, ahol az egykori törvényhozás (régebben, úgy értem) megalkotta a zsidótörvényeket.
A Mi Hazánkra nagy munka vár, de semmi csüggedés: Kövér doktortól nem kell megriadni! Ő legfeljebb csak logisztikáztat egy elegánsat és áttetet.
Épp, mint régebben, úgy értem.
És kedves Európai Unió, adjátok gyorsan azt a pénzt, mert még több Horthy-szoborra lesz itt szükség, elvégre sok a szoba a Parlamentben, sok a folyosó, sok a lépcsőforduló, s sok a know-how.
Mint régebben, úgy értem.
...
Hallom a hírekben, olvasom itt-ott, hogy az Országházban, vagyis a törvényhozás otthonában, tehát az ország házában Dúró Dóra szobájába kerül a Horthy-szobor.
Dúró Dóra szobájába?
Nem is tudtam! Most éppen mennyibe kerül forint/négyzetméter egy jó fekvésű szoba a Parlamentben? Mert ha úgy jön ki, tán én is veszek egy frankó kéglit abban a tömbházban. Aztán olyan képekkel tapétázom ki a falakat és olyan plakátokkal, hogy Kövér Laci bácsi álla le fog esni.
De teszek rá, elvégre az én szobám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.