2022. augusztus 14., vasárnap

MENEKÜLÉS A HALÁL, AZ ASZÁLY ÉS AZ INFLÁCIÓ ELŐL

SZABAD EURÓPA
Szerző: JAKAB-APONYI NOÉMI
2022.08.13.



Égig érő kerítés a határon, vágtató infláció a boltokban és sivataggá vált egykori legelők és termőföldek. Ki vállalja a felelősséget és hol marad az emberiesség? Heti multimédiás tartalmainkból válogattunk.


Mit tenne, ha fegyveresek egy idegen országban térdre kényszerítenék, miközben a mellettük álló belügyminiszter söpredéknek és banditának nevezi? Mit tenne, ha nem lenne mivel etetni, itatni a lovait a szinte példátlan aszály miatt? Mit tenne, ha a gyereke előtt örökre bezáródna az iskola ajtaja, mert sajátos nevelési igényű? És feltételes mód nélkül: mit tesz a boltban, amikor már nincs miből megvenni a tavalyhoz képest dupla annyiba kerülő kenyeret? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána ezen a héten.

Balkáni szerkesztőségünk a magyar–szerb határnál járt, Szabadka környékén készítettek riportot, ahol nemrég a szerb belügyminiszter nyilatkozott térdelő migránsokkal a háttérben. A szabadkaiak, akikkel a Szabad Európa beszélgetett, nem voltak ellenségesek a migránsokkal szemben. Egy civil szervezet szerint a magyar visszatoloncolási gyakorlat törvényellenes...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.