2022. augusztus 11., csütörtök

NYÍLT LEVELET ÍRTAK ORBÁN VIKTORNAK A LEGNAGYOBB TERMÉSZETVÉDŐ CSOPORTOK A TŰZIFARENDELET MIATT

QUBIT
Szerző: WWF
2022.08.10.


A WWF, az MME, a Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége közösen indított petíciót, amelyet bárki aláírhat, aki az erdeink megóvása érdekében szeretné, ha visszavonnák a kormányrendeletet.


A múlt héten jelent meg az a kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva a védett erdők kitermelése előtt is megnyitja a kaput. A WWF Magyarország arra hívja fel a figyelmet, hogy „a rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet”.

A tűzifarendelet értelmében a legértékesebb állami erdőkben is lehetőség nyílik a tarvágásra, a fakitermelés akár húsz évvel is előbbre hozható, mint amit az erdőterv vágáskorként megállapít, és történhet a madarak fészkelési idejében is, ami védett és fokozottan védett fajokat veszélyeztethet. A rendelet szerint nem kell az erdőket a korábban elvárt gondossággal felújítani, engedély nélkül létesíthetők a fakitermelést szolgáló utak, és az agrárminiszter korlátozás nélkül dönthet úgy, hogy bármilyen erdő vágható legyen az erdőterven kívül is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.