2022. augusztus 29., hétfő

ORBÁN HOSSZÚ NYARALÁSA OLYAN, MINTHA SZEMREVÉTELEZNÉ A MEGKÍVÁNT HORVÁT TENGERPARTOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.08.27.


...Nyaralása végére Orbán kezdi levetkőzni a külső mázt, a báránybőrt, és borostásan, mici sapkában és napszemüvegben mindenki számára feltárul igazi énje: a sötét maffiózó, a külvárosi zsebes, tolvaj, a kicsinyes bűnöző, a maffiavezér, aki mindenkivel “itt a piros, hol a piros” játékot játszik, és mindenkit becsap, átver. Az öltöny (már amennyire) takarja a lényeget, hogy ki ez az ember. De a horvátországi nyaralásáról készült képeken pontosan látszik az igazi énje, a karaktere, a valódi arca.

Európa legsötétett bűnözője járja a horvát tengerpartot és a szigeteket, és a vágy már régen megfogant a szívében, hogy megszerezze. Ahogy megszerezte Magyarországot is. A horvátoknak egy nyugodt éjszakájuk nem lehet mostantól, mert ez a bűnöző, aki minden eszközzel beavatkozik az országuk életébe, akinek tulajdona egy ország, s arra használja, amire akarja, megkívánta azt, ami az övék. Ahogy megkívánta a többi szomszédos ország területeit is.

Márpedig ez az ember így működik: amit megkíván, azt megszerzi. Addig nem nyugszik, és kitartóan ezen dolgozik. Semmi nem drága neki ezért. Se pénz, se vér, ha nem az ő pénze és nem az ő vére. Orbánt csak a külvárosi, pitiáner magyar alvilág logikája szerint lehet megérteni és a cselekedeteit értelmezni. Ahogy mondta: „Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed.” Üsd agyon, vedd el. El fogja kártyázni Magyarországot. Aztán egy leszámolás végez vele. Darabokra hullik minden, amit épített és összeharácsolt.

Don Corleone csak álmodott arról, hogy a fia politikus lesz, és állami szinten valósítja meg a családi maffia érdekeit. Orbán megcsinálta. Egy alvilági maffiózó megszerezte az országot és ez nem is elég neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.