2022. szeptember 16., péntek

AZ EURÓPAI PARLAMENT MÉG MINDIG SZÉPÍTI A DIKTATÚRÁT, AZ ELLENZÉK PEDIG BECSAPJA AZ EP-T A PÉNZEK ÜGYÉBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.09.15.


Borzasztóan elégedettek magukkal az Európai Parlament demokratikus pártjai és frakciói, mert a harmadik Magyarországról szóló jelentés az eddigi legkeményebb, mert kimondja: Magyarország már nem demokrácia. Ezzel a kijelentéssel pontosan 10 évet késtek és további tíz év lemaradásban vannak, mert ez még mindig szépíti a helyzetet. Az a kijelentés, hogy “Magyarország távolodik az Európai Unió alapértékeitől, és nem teljes értékű demokrácia” felelőtlen hazudozás, a valóság ennél sokkal durvább: Magyarország fasiszta diktatúra, Orbán kontroll nélküli hatalmat gyakorol.

Az a megállapítás, hogy Magyarország teljes értékű demokrácia helyett inkább “választási autokrácia” (ez a mismásolás vélhetően azt jelenti, hogy olyan autokrácia, amit megválasztanak) éppen a lényeget takarja el. Méghozzá azt, hogy Magyarországon Orbánt nem lehet demokratikus úton leváltani, a parlamenti választások nem egyenlőek, a mindenkori kétharmados Fidesz-győzelemre vannak beállítva. Ezek a választási győzelmek csalás eredményei (most először erre rásegített Márki-Zay személyével az ellenzék is).

Miközben a jelentés nagyon erősen kifogásolja utólag az uniós intézmények puhakezűségét, következetlenségét és megalkuvó jellegét, mint amely elősegítette az Uniós első fasiszta államának létrehozását, maga is ugyanabba a hibába esik, még mindig óvatosan fogalmaz, nem elég világosan mutatja be és mondja ki az Orbán-rendszer lényegét. Az Európai Parlament nagy többséggel elfogadott határozata felszólítja ugyan az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot, hogy ne adjon pénzt Orbán rendszerének, de nem mutat rá arra, hogy Orbán az orránál fogva vezeti őket.

Egyebek mellett azzal a korrupcióellenes hivatallal is, amit a korrupció szervezői fognak létrehozni és irányítani. Nem mutattak rá, hogy ezekre a problémákra nincs megoldás, mert Magyarország nem önálló, független ország, hanem Orbán tulajdona és teljes kontrollja alatt van. Amit ellenőrizni kellene, azt maga Orbán irányítja, rajta kívül pedig senki nem ellenőrizhet semmit. Ezért nem lehet Magyarországon a jogállamisági kritériumokat teljesíteni, mert a rendszer lényege, az illiberalizmus tartalma az, hogy ezeket szándékosan megszüntették.


Ebből az következik, hogy nem szabadna soha többet egy fillér uniós támogatást sem adni Magyarországnak, ha be akarják tartani saját jogállami törvényeiket. Nincs is miről tárgyalni, csakis az Orbán-rendszer megszűnéséről lehetne tárgyalásokat folytatni. A Mephisto jellemű és Mephisto funkcióját ellátó, a fasiszta államot kiszolgáló technokrata jellemtelen gazemberek, mint Navracsics és Varga hazudnak, manipulálnak és csalnak, megpróbálják megtéveszteni az uniós testületeket és intézményeket.

Mivel a valódi alternatíva Magyarország szvazati jogának megvonása, minden pénztől való elzárása lenne, végül mindig politikai döntések születnek, mert ennek kimondását senki nem vállalja. A valóság az, hogy Orbán Magyarországát ki kellene zárni az Európai Unióból, mert az általa önként aláírt szerződéseket nem teljesíti, nem tartja be. A mellébeszélés pedig azért zajlik, mert egyrészt az uniós vizsgálódók sem elég alaposak és nincsenek tisztában a valósággal, csak a felszínt kapirgálják, másrészt ezt a döntést senki nem meri vállalni. Ezért halogatnak és egyre nagyobb a baj.

Ezzel azt érhetik el, hogy Orbán pestise terjed, ha átmenetileg is, de orbánista fasiszta kormányok alakulhatnak több országban (most Svédországban került hatalomra a szélsőjobboldal, de az olaszoknál krisztálytiszta fasiszták készülnek kormányzásra), ami nemcsak azt akadályozza meg, hogy Orbánt kiteyék, hanem megkérdőjelezik még azt a demokratikus értékrendet is, amire az egész Unió épült. Ezért nagyon is fontos lenne valós képet adni, azt megérteni, elfogadni, és abből határozott döntéseket hozni.

Orbán arra játszik, hogy a végén mindig az EU rántja el a kormányt, így év végén mégiscsak megkap egy borzalmas nagy összeget, és a liberális demokratikus országok polgárainak pénzén tovább gyalázhatja a liberális demokráciákat, terjesztheti a fasizmust, hirdetheti annak felsőbbrendűségét, hazudozhat a NER sikereiről, miközben kilopja a szemüket. A magyarokat pedig megtévesztheti, mintha ez mind az ő sikeres kormányzásának eredménye lenne. Az EP sincs tisztában az Orbán-rendszer propagandagépezetének goebbelsi erejével és hatásával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.