2022. szeptember 28., szerda

AZ IGAZI PROBLÉMA

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.09.27.


„Van olyan idő, amikor a fregolin száradó pelenka a nemzeti zászló jelentését is hordozza a magyar élni akarás szimbólumaként” – írta a coelhoi magasságokba repítő munkájának egy helyén a szerző, bizonyos Semjén Zsolt. (Földön és égen, Barankovics Alapítvány, 2018. 38.)
Bizonyára.

És persze van olyan idő is, amikor egy mosás előtti, telekakált pelenka a tömeggyilkosságra uszító, s a gyilkos háborút aljas módon támogató, amúgy nem mellesleg volt KGB-s egyházfőtől elfogadott, s annak egyik samesza által nyakába akasztott medál jelentését hordozza, a kitüntetést elfogadó jellemtelenségének szimbólumaként.

És ha már így van, idéznék még egy pazar gondolatfutamot a fenti szerző munkájából: „Nemcsak hazánk, hanem az egész civilizációnk egyfajta szellemi-erkölcsi válságban van. Ennek pedig az alapvető oka az, hogy nemcsak arról van szó, hogy az emberek bűnt követnek el. Az igazi probléma az, hogy a bűn bűnvoltát tagadják. Az igazi probléma az, hogy a bűnt erénynek próbálják beállítani, a rosszat jónak…” (I.m. 22.)

Nem tudom, olvasta-e Semjén azt, amit leírt (ha egyáltalán ő írta), mert ha nem olvasta, azt nagyon is megértem. Most mégis azt javaslom, fussa már át a fenti sorokat, hátha „egész civilizációnk”-hoz tartozónak tekinti önmagát is, s a reveláció erejével a saját soraiból önmagára ismer.

Nagy találkozás lenne végre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.