2022. szeptember 26., hétfő

BALÁZS PÉTER: A HAZAI GYAKORLAT EGYÁLTALÁN NEM VÁLTOZOTT, EZ A FŐ GOND

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.09.26.


Csak elméletben segíti az unióval folytatott egyeztetéseket, hogy Navracsics Tibor a Fideszből átült a KDNP-be – mondta a Hírklikknek Balázs Péter, egykori külügyminiszter és uniós biztos. Úgy vélte, a miniszter számára nagyobb hátrányt jelent az, hogy a hazai gyakorlat semmilyen tekintetben nem változott. Amiket ő Brüsszelben próbál elmondani, megvédeni, elhitetni, azokat az itthoni gyakorlat nem támasztja alá. A tárgyalásokból még sok minden kijöhet, a kérdés az, mennyire hiszik el, hogy két hónap alatt megváltozik egy rendszer, amely 12 éven át épült.


– „Pártközi pávatáncot” járt Navracsics Tibor, amikor Orbán Viktorral és Semjén Zsolttal egyetértésben úgy döntött, hogy a nagyobbik kormánypártból átül a kereszténydemokratákhoz?

– Navracsics mindig is jobban vonzódott a Fidesznek, ennek a kétarcú pártnak ahhoz a szárnyához, amely elég nyíltan kimondta, hogy súlyos hiba volt az Európai Néppártot otthagyni. Szerintem a Néppárt részéről tévedésből maradt ott Hölvényi György, mint egyetlen KDNP-s személy. Valahogy a Néppártban nem látták azt, nem gondoltak arra, hogy ez lényegében ugyanaz a párt. Vagyis, hogy nincs önálló profiljuk a kereszténydemokratáknak, hanem a Fidesz mellényzsebéből politizálnak, és ez látszat-kettősség, mert valójában ugyanazt a politikát viszik. Az álláspontjaik között semmilyen különbséget nem lehet soha fölfedezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.