2022. szeptember 17., szombat

BOD PÉTER ÁKOS: AZ OLIGARCHÁK TÁMOGATÁSA OLYAN, MINT A BICIKLIZÉS, NEM LEHET LEÁLLNI, MERT TRAGÉDIA LESZ

KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2022.09.15.


A neves közgazdász még az év elején, közvetlenül az orosz-ukrán háború kitörése előtt prognosztizálta a napok múlva sajnálatosan bekövetkezett katonai agressziót. Most arra keresték a választ Németh Péterrel a Klikk TV Mélyvíz című adásában, hogy mi várható vasárnap, amikor az EB dönt a magyarországi támogatások s egyben az ország sorsáról?


A stúdióba tartva Bod Péter Ákos rápillantott a forintárfolyamra, „ami gyengült”, valamint megnézte a magyar állampapírhozamok alakulását is, ami szintén egy „pénzügyi becslés azzal kapcsolatban, hogy mi lesz. A kilátások nem rózsásak”.

Az Európai Bizottság vasárnap nagy eséllyel tehát olyan döntést hoz, amellyel erőteljesen szankcionálja az eddigi pénzelvonást. Hozzátette, hogy az EB szeretne adni, „van készség a támogatás nyújtására, de a magyar kormány hozzáállást látva a saját szabályai szerint nem tudják odaadni a rég várt összeget.”

Azoknak is nagyon nagy szükségük lenne az összegre, akik miatt nagyon nagy a baj. „A birodalom építését ugyanis folyamatosan pénzelni kell, az oligarchák támogatása olyan, mint a biciklizés, nem lehet leállni, mert tragédia lesz belőle.”

Holott ennél égetőbb kérdés, hogy „honfitársaink tízezrei osztanak-szoroznak, ki tudnak-e nyitni egy uszodát, egy fodrászatot, egy pékséget, ki tudja-e fizetni a villanyszámlát úgy, hogy a kuncsaftja is megmaradjon.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.