2022. szeptember 27., kedd

DEUTSCH SZERINT A FUTBALLSZERETŐ KÉPVISELŐK ÁLDOZATOT HOZTAK TEGNAP ESTE – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa-válogatás
2022.09.27.


Meccs helyett a jogállamiságról KELLETT vitázniuk

„Őszintén szólva a futballszerető országgyűlési képviselők részéről ezt mindenféleképpen tiszteletreméltó áldozatnak gondolom, hogy képesek most itt lenni, és a magyar-olasz válogatott meccs helyett ebben a vitában részt vesznek…”

Van kérdés?

Orbán megölelgette Putyint a látszatdemokrácia pulpitusán

Avagy hogyan lett hirtelen a szankciós politika és Brüsszel, és miért nem hibás továbbra sem semmiben a kormány… (podcast)

750 milliárdot tologatott az Orbán-kormány a büdzsében a háború alatt

Az mfor.hu ismét összeszedte, mire és mennyit csoportosított át a kormány február 24-e óta.

Októberben találkozik Orbán Viktor Olaf Scholzcal

Orbánt Scholz tavaly decemberi beiktatása óta most hívták meg először Berlinbe.

Novemberig titkolná a kormány, hogy mennyibe kerültek Orbán texasi és bécsi útjai

A végsőkig elmegy az Orbán-kormány, hogy titokban tartsa belföldi és külföldi programjainak költségeit – ezzel szembesült a Magyar Hang, amikor közérdekű adatigénylésben érdeklődött a rendezvények büdzséjével, a résztvevők számával kapcsolatban.

Ausztriában is Orbán Viktort követik

A lakosság véleményének megkérdezését sürgette Ausztriában az Oroszország elleni európai uniós szankciók fenntartásáról Herbert Kickl, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője hétfőn. (Ennek a pártnak volt elnöke az Ibiza-videóba és a korrupciós botrányaiba belebukó Heinz-Christian Strache.)

A Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt Szijjártó

„A beruházást sokan próbáljak gáncsolni, de mi ennek nem engedünk, az erőművet felépítjük, mert jogunk van hozzá, és ez az érdekünk” – fogalmazott Szijjártó.

Kövér László 4 millióval bünteti a „törvénytelen kormány” kifejezést

Tiszteletdíja kéthavi összegével megegyező mértékben, 3 949 200 forinttal csökkentette az Országgyűlés – 129 igen, 50 nem és egy tartózkodás mellett – Sebián-Petrovszki László (DK) képviselői fizetését. Az ellenzéki politikus az Országgyűlés egyik júniusi ülésén törvénytelennek nevezte a kormányt.

A Závecz szerint 700 ezer szavazót veszített a Fidesz

A kormánypártoktól lemorzsolódók nem lettek ellenzéki szavazók, a bizonytalanok táborát gyarapítják.

Tényleg már csak a Mi Hazánk lenne képes mozgósítani?

A szélsőjobboldal mozgathatja meg azokat az elégedetleneket, akiket az egyesült ellenzék pártjai és a civilek nem érnek el, mondja Mikecz Dániel, a TK Politikatudományi Intézet politológusa, mozgalomkutatója.

Valótlanságot közölt az Origo az időközi választások végeredményéről

Miután a kormányközeli portál az egyik tegnapi időközi választás eredményéről valótlanul azt írta, hogy azon a kormánypártok magabiztos győzelmet arattak, holott épp az ellenkezője történt, az Origo törölte az írását.

Szakított a főváros és az V. kerület, ugrott a közös karácsony

A karácsonyi vásár megszervezése pedig nem napok, vagy hetek kérdése, ezért a Belváros tárgyalásokat kezdett a vásárt tavaly megrendező fővárosi céggel, a Budapest Branddel. Az üzlet azonban végül nem jött össze.

Egyszereplős közbeszerzésen választották ki a 2,4 milliárdos öntözési projekt győztesét

Egyedüli ajánlattevőkként a Geodéziai és Térképészeti Zrt. és a VTK Innosystem Kft. végezheti el az öntözésfejlesztéshez kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokat.

Lengyel kormánypárti politikusokat fizethetett le a MOL a piacszerzés érdekében a helyi sajtó szerint

A lengyel Onet anyaga szerint PiS-kormány egykori szóvivjének, Adam Hofmannak a tanácsadó cége megkérdőjelezhető módszerekkel segítette a magyar állami olajtársaság piacszerzését Lengyelországban.

Éjszaka megmagyarázhatatlanul alacsonyra esett a nyomás az Északi Áramlat-2 gázvezetékben

A német kormány közölte, hogy a dán hatóságokkal és a helyi bűnüldöző szervekkel együttműködve igyekszik kideríteni, mi okozta a – a soha be sem üzemelt – vezetékben lévő nyomás hirtelen, éjszakai zuhanását: a vezeték üzemeltetője szerint 105-ről hirtelen 7 barra csökkent a nyomás (technikai okokból árasztották el a rendszert 300 millió köbméter gázzal).

Szerdától bezárulhat az orosz határ

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn elismerte – történtek hibák a sorozás során, viszont kategorikusan cáfolta azokat a híreket, miszerint Oroszország a napokba lezárhatja határait menekülő állampolgárai elől. A Meduza azonban úgy tudja, erre szerdán sor kerülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.