2022. szeptember 27., kedd

AMERIKAI PÉNZ ÉS AZ ELLENZÉK: KAMPÁNYT MÉG NEM PAPÍROZTAK LE MAGYARORSZÁGON ÚGY, MINT MOST

24.HU
Szerző: NAGY GERGELY MIKLÓS
2022.09.27.


- Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból. Ez az összeg eltörpül a Fidesz „államosított” kampányának számaihoz képest, ám újdonság a magyar politikában. Eddig ugyanis senkinek nem volt „papírja” arról, hogy kampányának felét „kiskapusan”, de külföldről finanszírozták – ezt ráadásul épp a közös miniszterelnök-jelölt hozta nyilvánosságra.

- Márki-Zay úgy érvel, hogy valójában két kampány futott, egy pártos és egy civil – az utóbbit finanszírozta a tengerentúlról megtámogatott mozgalma.

- Ezen túl is érdekes a sztori: a néhai Arthur Finkelsteinnel fémjelzett, és a Republikánus Párthoz fűződő fideszes amerikai kapcsolatok mellé mára létrejött egy, az ellenzékkel együttműködő, sőt a hátországgal közös céget vivő demokratapárti kör is.

- Mennyire befolyásolták az amerikaiak az ellenzéket? Tényleg ők erőltették a végül eredménytelen Putyin-ellenes kampányt? Kért-e cserébe valamit a pénzt küldő szervezet?

- Több milliárd forint, offshore: elmeséljük az ellenzéki kampány eddig ismeretlen fejezetét, amelyben nagy gyakorisággal tűnik fel a Városháza és egy Datadat nevű cég...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.