2022. szeptember 14., szerda

DÚRÓ DÓRA BOLDOG, HOGY A BELÜGYMINISZTER A MAGZATI SZÍVHANG MEGHALLGATÁSÁHOZ KÖTÖTTE AZ ABORTUSZT

HVG / ITTHON
Szerző: HVG.HU
2022.09.13.


A szélsőjobboldali politikus szerint sok évtizedes tabu dőlt meg, az abortusz 1956-os szabályozása óta először történt Magyarországon „életpárti elmozdulás”.


Boldogan nyugtázta Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa, hogy Pintér Sándor belügyminiszter módosította a terhességmegszakítás szabályait. A hétfői Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendelet értelmében szeptember 15-étől az abortuszt kérő állapotos nőknek olyan, szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított leletet kell bemutatnia, amely rögzíti, hogy

egyértelműen azonosítható módon bemutatták neki „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt”, azaz a magzat szívhangját.

Dúró, aki régóta el akarta érni ezt, a közösségi oldalán üdvözölte a módosítást: „Hosszú évek küzdelme után végre megvalósult: a Mi Hazánk javaslatát átvéve a kormány tett egy lépést abba az irányba, hogy tényleg minden magzatot a fogantatástól kezdve védjünk, hiszen lesz legalább pár másodperc, amikor a magzati életkorú gyermek kommunikálhat az édesanyjával az abortusz elvégzése előtt a szívhangja meghallgattatásával. Ennyi mindenkinek jár.”

Dúró szerint az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, és egyenértékű bárki máséval, amit mindenkiben fontos tudatosítani. „Erre az egyik legjobb lehetőség, ha a szívhang meghallgatásával maga a magzat üzen édesanyjának: élek és érzek.”

A politikus úgy látja, hogy „mindez ugyanakkor nem jelent szigorítást, csupán tájékoztatás a döntés súlyáról, valódi tétjéről, sokan ugyanis csak egy sejtcsomónak tekintik a gyermeket még ekkor. Az abortusz nem fogamzásgátlás, élő emberről van szó, ráadásul az anyát is rendkívüli módon megviseli, az ő testi-lelki egészségét is brutálisan károsítja, így elmondható, hogy a nőket is sérti az abortusz”.

Hozzátette azt is, hogy „ezzel a lépéssel az abortusz 1956-os szabályozása óta először történt életpárti elmozdulás, megdöntve egy sok évtizedes tabut: nem érinthetetlen az 1992-es törvény sem, ha keresztény országról beszélünk. Írjunk történelmet!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.