2022. szeptember 1., csütörtök

KALTENBACH JENŐ: A MESSIÁSVÁRÁS NEM EGY DEMOKRATIKUS ATTITŰD

KLIKK TV TÍZ
Műsorvezető: BOLGÁR GYÖRGY
2022.09.01.


Bár a második politikai ciklusa 2007-ben lejárt s új funkciót azóta nem vállalt, a volt kisebbségi ombudsman a mai napig aktív a közéleti platformokon. A hétköznapi eseményekkel kapcsolatos bejegyzésein keresztül rugalmasan alkalmazkodott a kor nyújtotta lehetőségekhez, folyamatosan kommentálva a politikai és társadalmi eseményeket. Minderről Bolgár Györggyel beszélgettek a Klikk TV TÍZ című adásában.

„Közéletinek lenni, megnyilvánulni egy abszolút értelmiségi attitűd” – adott kézenfekvő magyarázatot a volt ombudsman.

Természetesen arról is markáns véleménye van, hogy az ellenzék másfél évvel ezelőtti vélt kohéziója mire maradt mára egyáltalán, kikérték-e a véleményét a programpontok kialakítása során?

A véleményem ma is az, hogy Márki-Zay jelöltsége egy súlyos tévedés volt, ami a bukásnak bár nem kizárólagos, de fontos eleme volt.(...) Fogalmam sincs, hogy Karácsony Gergő miért futamodott meg, de ezzel komoly csalódást okozott. Pár napja írtam neki kérve, hogy magyarázza meg ezt a dolgot, a válaszában közölte, hogy ’oké’. Egyelőre itt tartunk.

Kaltenbach Jenő szerint az a baj a hazai közélettel, hogy „az emberek messiást várnak, aki majd megoldja helyettünk a problémákat, de a messiásvárás nem egy demokratikus attitűd.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.