2022. szeptember 1., csütörtök

ÉBRESZTŐ, MAGYARORSZÁG!

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.09.01.


A közoktatásban az itt és most utolérte a jövőt. A gondok úgy rakódnak egymásra, mint József Attila Ferencvárosában a korom, és ugyanúgy rakódnak le, mint a guanó, keményen, vastagon. Ha valamiből, az idei tanévkezdésből már tisztán, desztillálva láthatja a magyar társadalom, hová vezetett a Fidesz 12 éves, csak kommunikációjában létező kormányzása. Az „elit” Magyarország és a „cseléd” Magyarország megteremtése nyomán az oktatás lényegében már összeomlott.


Az egészben az a legborzasztóbb, hogy amit e téren napjainkban tapasztalunk, az még csak a lágy kezdet. Pedagógus ismerősöm mondta, ez az összeomlás nem olyan látványos, mint amikor felhőkarcolókat robbantanak fel öt másodperc alatt, hisz' amíg egyetlen takarítónőt, vagy iskolaőrt, arra járó volt tsz-elnököt is találnak, aki bemegy az osztályba vigyázni a gyerekekre, az oktatási kormányzat mondhatja – és mondja is –, hogy az oktatás zavartalanul folyik.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár egy bites világa pont olyan egyszerű, mint az orbáni hadoválás „az apa férfi, az anya nő” a „gránitszilárdságú” Alaptörvényben, amelyet már tízszer változtattak meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.