2022. szeptember 17., szombat

NA - JÓ, TOVÁBB, DE MERRE?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.09.15.


Itt állunk Jóurunk regnálásának negyedik ciklusának elején - ebből hármat sorbakapcsolt a történelem, bizonyítva azt, hogy a sors vak és ostoba, hiszen Nagyurunk első regnálása már előrevetítette annak baljós képét, hogy mi fog történni, ha egyszer újra hatalomra kerül.
Nem is kellett csalódnunk, lopott, mint a gép és a vége felé már a látszatra se nagyon ügyelt, elképzelhető, hogy milyen stílusban, ha már az Unió birka vezetői is megelégelték a dolgot.
Habár ebben nem vagyok túlzottan biztos, lehet, ha az Amerika által ihletett uniós intenciókkal nem szegül szembe, akkor a mai napig kapja a lopnivaló pénzt, némi ejnye-bejnye körítéssel.
Talán már meg is szoktuk a sarcot, de a világ bonyolult és kegyetlen, így aztán az ukrajnai helyzet bétett neki, mint a szentkuti búcsú.
Most éppen olyannak tűnik, mint a mackó, melynek feje beleszorult a mézeskaptárba, és belülről ezer kis gyilkos szurkálja a pofáját, kívülről meg a méhész rugdalja a fenekét dühös buzgalommal, ő meg tanácstalan, mint Hitler negyvenötben.
Nem is csoda, hogy elemet kellett benne cserélni és konzultálnia kellett Napóleonnal és Sztálinnal itt a szomszédban, puha, párnázott körülmények között, újradizájnolva.
De az is lehet, hogy merénylet áldozata: felrobbant a szájában a fogkefe...

Az Úr igazságos, így azért kapta a csapást, mert életében először valóságos probléma miatt ment szembe az Unióval.
Ezidáig csak a lopott holmit védte vadul, vagy új lopási lehetőségek kizsarolása ügyében emberkedett, esetleg a német-római császári trón megszerzése érdekében mutogatta izmait hazánk nemzetközi politikában kislégsúlyú, ám testi valójában vágósúlyban levő bajnoka.
Most viszont kiderült, hogy olvasta a Trónok harcát, és megjegyezte a Stark ház jelszavát: Közeleg a Tél.
Ez magában nem lenne baj, a baj az, hogy Putyin elzárja a gáz és olajcsapokat, ami egyébként valóban disznó dolog, de hát mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van neki, az Unió hatodik szankciós csomagja után annyira csodálkozni ezen - már szinte határos a hülyeséggel.
Mindenesetre hogy Nagyurunk végre pofára esett, ez ugyan szórakoztató, de semmiképpen nem megoldás a problémára, merthogy az ostor ismét és már megint rajtunk csattan.
Nem valószínű, hogy a hatvanpusztai Schweineschanze luxus-bunkere fűtés nélkül maradna, kerüljön bármennyibe is a gáz, legfeljebb majd kisegíti a tulajdonosokat Mészáros Lőrinc, végtére is ő a gázszerelő, nem igaz?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.