2022. szeptember 17., szombat

EURÓPA KÉT VÉGÉN ÉG ORBÁNÉK GYERTYÁJA - ITT A NÉPSZAVA PODCAST-SOROZATA, A HOL ÉLÜNK? 11. ADÁSA

NÉPSZAVA / PODCAST
Szerző: Népszava
2022.09.17.


A kontinens két szélén eldőlőben van, hogy a jövőben milyen mozgástere lesz Magyarországnak. Nyugaton az EU dilemmája az, hogy egyszerre szeretné megzabolázni a fülig korrupt Orbán-kormányt, ugyanakkor szeretne pénzt adni Magyarországnak a felzárkóztatáshoz – hangzik el a Népszava Hol élünk? közéleti podcastjában.

Strasbourgból bejelentkező tudósítónk Halmai Katalin szerint az EU-ban ez az utóbbi az erősebb szándék. Úgy véli, így végül valamilyen kompromisszummal fog zárulni Brüsszel és az Orbán-kormány vitája, Magyarország pedig pénzhez juthat. Ugyanakkor keményebb dió a keleti végeken alakuló helyzet. Az már biztos, hogy Ukrajnában zsákutcába futott a putyini rezsim, az orosz elnöknek a saját otthoni radikálisaival szemben is harcolnia kell.

Amit a beszélgetők, Horváth Gábor és Rostoványi András sem tudott igazán megfejteni: az Orbán-kormány mindezek ellenére miért nem tud lecsatlakozni Oroszország egyoldalú támogatásáról, fedett orosz ügynökök, balekok vagy cinikus alakok ülnek a magyar kormányban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.