2022. szeptember 24., szombat

NÁLUNK VAN EGY OLYAN ANYAKÉP, AMIBE EZ NEM FÉR BELE

TELEX
Szerző: FLACHNER BALÁZS
2022.09.24.A szülés utáni depresszió Magyarországon még mindig tabutémának számít, pedig a hírekben idén is találkozhattunk olyan édesanyával, aki feltehetőleg emiatt oltotta ki a babája életét. A statisztikák szerint minden ötödik édesanya érintett lehet.

Gyarmati Dalmának is voltak öngyilkosságról szóló gondolatai, a lassan négygyermekes édesanya azonban még időben kapott szakmai támogatást. Azóta ő is segít: létrehozta az Anyautam című weboldalt és csoportot, hogy a saját példáján keresztül is tudassa más anyákkal, nincsenek egyedül, ha ilyen szörnyű érzéseik támadnak. Szakembereket is gyűjtött maga köré, és arra biztat mindenkit, hogy beszéljenek nyíltan a problémáról.

Gyarmati azt szeretné elérni, hogy Magyarországon ne maradjon tabutéma a szülés utáni depresszió, a Deutsche Welle stábjának pedig elmesélte a küzdelmeit és félelmeit, és hogy hogyan vált mégis boldog anyává. A videóban még férje is megszólal, aki máig nem érti, hogy nem volt képes felismerni felesége depresszióját, és előbb arra biztatni, hogy szakemberhez forduljon.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.