2022. szeptember 21., szerda

NEM CSAK A KENYÉR DRÁGUL NÁLUNK A LEGDURVÁBBAN, A HAVI INFLÁCIÓS ÜTEM IS A LEGROSSZABB AZ UNIÓBAN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.09.21.


Először a közösségi oldalakon, majd a magyar független sajtón is végigfutott egy grafikon, amiből kiderül, hogy az Európai Unió tagállamai közül egy éven belül Magyarországon drágult meg a kenyér a legdrámaibb mértékben. Az uniós átlag 18 százalék volt, míg nálunk ennek több, mint a három és félszerese. Ugyancsak az Eurostat adatai szerint a magyar havi infláció magasan a leggyorsabb ütemű volt augusztusban, a maga 3,5 százalékos dinamikájával.


Fals módon hivatkoznak kormányzati körök arra, hogy a háború, meg az elhibázott szankciópolitika, meg az EU (no meg persze a Soros, a Gyurcsány és a migránsok) miatt súlyosbodik az infláció idehaza, de éppen ennyire fals az a mód, ahogy azzal büszkélkednek, hogy a fogyasztói árakban Európa-szerte bekövetkezett drágulás minket még kevésbé is sújt, mint sok más uniós tagországot. Az adatok ugyanis nem egészen ezt mutatják.

Ezt a leglátványosabban egyetlen termék árának az összehasonlításával tudjuk demonstrálni. Az Eurostat a minap tett közzé egy olyan grafikont, amely a kenyér (átlag)árának alakulását mutatja be a tagállamokban 2021 augusztusa és 2022 augusztusa között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.