2022. szeptember 14., szerda

SE A HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZATNÁL, SE A TANKERÜLETNÉL NINCSENEK AZ ÖVEGES-PROGRAM SZERZŐDÉSEI

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: HORN GABRIELLA
2022.09.14.


Az Átlátszó feketével teljesen kitakart oldalakat kapott, amikor az OLAF-tól az iskolák fejlesztését célzó Öveges-program jelentését kikérte. Kovács Gergőnek, a Kutyapárt társelnökének most még ennyit sem adtak, amikor megpróbálta elkérni a Hegyvidéki Önkormányzattól a milliárdos pénzlenyúlásokról híres, országos Öveges-program kerületi szerződéseit. A kerület vezetése az önkormányzati képviselőként dolgozó Kovácsot az illetékes tankerülethez irányította, ahonnan azt írták, nincsenek náluk a kért dokumentumok.


Az elmúlt években több cikkben is részleteztük az Átlátszón (itt, itt, itt és itt) a 2010-ben (TÁMOP-3.1.3-10/1-2) és 2011-ben (TÁMOP-3.1.3-11/1-2 ) meghirdetett Öveges-programhoz kapcsolódó visszaéléseket. A pályázatokat „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” címmel írták ki.

A számtalan vizsgálat, adóhatósági és rendőrségi nyomozás, ügyészségi vádemelés és bírósági ítéletek ellenére a mai napig nem tudni, hová, kikhez került a közel 19 milliárdos programból hozzávetőleg bő kétmilliárd forint. Pedig annak idején, mint azt az ügyet kirobbantó Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nyilvánosságra hozta, a Miniszterelnökség is talált szabálytalanságokat a program kapcsán.

Az Átlátszónak akkor annyit sikerült kiderítenie, hogy a magyar államnak 7,8 millió eurót kellett visszafizetnie az Öveges-program és az Európai Szociális Alap más, szabálytalan pályázatai miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.