2022. szeptember 10., szombat

VÁRÓLISTÁRA TETTÉK A NŐVÉREK BÉREMELÉSÉT, PÉNZ NINCS, DE MAJD NÖVELI AZ ORBÁN-KORMÁNY MOZGÁSTERÉT, HA JÖN AZ EU-TÓL

NÉPSZAVA
Szerző: DANÓ ANNA
2022.09.10.


Csökkentené az orvosok és a szakdolgozók jövedelme közötti különbséget a kabinet – ígérte a szakállamtitkár, de azt nem tudja, hogy mikor és miként.


Az eredetileg nyár végére ígért új egészségügyi stratégia legkorábban október közepén kerülhet a kormány elé – mondta Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Siófokon rendezett kongresszusán pénteken. A politikus beszélt bérkérdésekről is, igaz, semmi konkrétumot nem tudott mondani.

Mint kifejtette, a kormány elé terjesztett javaslatában azt indítványozta, hogy a januári orvosi béremeléssel egyidejűleg mérséklődjön a különbség az orvosok és a szakdolgozók jövedelme között. (Míg korábban az orvosok átlagosan nagyjából kétszer annyit kerestek papíron, mint az ápolók, ez az arány mostanra három-négyszeresére nőtt.) Takács Péter hozzátette, „mindenki azon dolgozik”, hogy a szakdolgozók többet tudjanak hazavinni, ám szerinte ennek egyik feltétele, hogy sikerüljön az megállapodásra jutni Európai Unióval. „Most azt tudom mondani, hogy a kormányzati szándék adott ahhoz, hogy az orvosi béremelést kövesse a szakdolgozói béremelés is.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.