2022. október 24., hétfő

"A PÁLYAELHAGYÓK SZÁMA ÚGY NŐ, MINT MÉSZÁROS LŐRINC VAGYONA"

KLUBRÁDIÓ / LÉNYEG
Szerző: Klurádió
2022.10.23.


Bozai Ákos gimnazista, az ADOM Diákmozgalom tagja a tanárokért tartott október 23-i szolidaritási tüntetésen azt mondta: a pályaelhagyók száma úgy nő, mint Mészáros Lőrinc vagyona. (…) "Milyen oktatás az, ahol a kémiát tesitanár tartja?" – tette fel a kérdést. A szervezők szerint 80 ezren voltak, zúgott a "Mocskos Fidesz" és az "Orbán, takarodj!". A korábbiakhoz képest erősebben fogalmaztak a megszólalók, akadt, aki általános sztrájkot követelt.


Egy Szombathely közelében élő gimnazista, az ADOM Diákmozgalom tagja volt a következő felszólaló. „Azért vagyok itt, mert rohadtul elegem van” – mondta Bozai Ákos. A magyar oktatási rendszer szerinte zuhanórepülésben van. „A pályaelhagyók száma úgy nő, mint Mészáros Lőrinc vagyona. (…) Milyen oktatás az, ahol a kémiát tesitanár tartja?

„Törley Katalin vagyok, tanár. Még mindig” – így kezdte a Tanítanék mozgalom emblematikus tagja, aki nagy éljenzés mellett lépett színpadra. Pilz Olivér matematika-fizika szakos tanártársával rendhagyó tanórát tartottak a feltételes, a kijelentős és a felszólító módról. Ironikus órájukon példamondatokkal a kirúgásokról, az egyeztetések hiányáról és ezek következményeiről beszélnek amikor azt mondják, hogy az utóbbi hetek, hónapok eseményei egyenesen vezettek a mai demonstrációhoz.

Törley és Pilz a rendhagyó tanórán a közmédia rossz működéséről (lakájmédia, zsebtévé) is beszélnek, illetve említik Magyarország nehéz helyzetét az Európai Unióban („Ha a kormány nem lenne korrupt, akkor most nem kellene az Unióban a szőnyeg szélén állnia.”). Ezzel kapcsolatban visszatérnek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ígéretére, amelyben az EU-s kifizetésekhez kötötte a pedagógusbérek rendezését. A felszólalók szerint ezek a szavak nem jelentenek semmit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.