2022. október 9., vasárnap

BUKOTT ORBÁNRÓL ÉS A PÁNIKTÓL ELVAKÍTOTT PUTYINRÓL ÍR EGY AMERIKAI ELEMZŐ

HÍRKLIKK
Szerző: HírKLIKK
2022.10.09.


Orbán Viktor ma egy bukott politikus, aki egy totális csődbe juttatott ország felett uralkodik zsarnokként – írja legfrissebb elemzésében Radványi Miklós. A putyini Oroszország által jelentett veszéllyel foglalkozó írásában – sajnálatos módon – a magyar kormányfő is kapott egy bekezdést az Amerikában élő, magyar származású konzervatív közírótól. Azt írja, hogy „Ukrajna orosz inváziójával amúgy repedező karrierje méregnek számító ajándékhoz jutott... ő egy élő ellentmondás, aki veszélyezteti a NATO és az Európai Unió létét”.


Az orosz és a szovjet vezetők és törekvéseik rövid felvázolása után – a Newslooks amerikai portálon megjelent – legfrissebb elemzésében Radványi Miklós elér a máig és Vlagyimir Putyinig, majd némi orbáni kitérő után arra a következtetésre jut, hogy „jelenleg feloldhatatlan az ellentmondás a liberális nyugat és az autokratikus Oroszország között... a bökkenő az, hogy a megbékélést csak egy oroszországi rendszerváltással lehet elérni, amelynek eredményeként egy felvilágosult köztársaság jön létre.”

Az írás szerencsejátékosnak, bunkónak és a környezete valóságához alkalmazkodni képtelen embernek írja le Putyint, akinek önként meghatározott feladata, hogy kétszínű diplomáciával vagy akár puszta erőszakkal rákényszerítse másokra az akaratát. Ukrajna legutóbbi, 2022. február 24-i, törvénytelen inváziója eredményeként már romba döntötte Kelet-Ukrajnát, ám egyben tönkreteszi a saját elnökségét, s országát is. Legutóbb félelemmel terhelt pániktól elvakítva, rendkívüli erőszakot fogadott el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.