2022. október 9., vasárnap

RAKÉTATÁMADÁS ÉRTE HAJNALBAN ZAPORIZZSJA VÁROST

TELEX
Szerző: TELEX
2022.10.09.


Jelentősen megnehezítheti az oroszok dolgát a kercsi híd sérülése


- Közzétette szokásos napi jelentését a brit védelmi minisztérium. A poszt főleg a szombat hajnalban megsérült kercsi híddal foglalkozik, azt írják:A megrongált híd az oroszok által megszállt Krím és az oroszországi Krasznodar régió között biztosította a közúti és vasúti összeköttetést.

A négysávos útból kettő több helyen, mintegy 250 méter hosszan beomlott. Ugyan biztos, hogy a másik két sávon azóta újraindult a forgalom, de a híd kapacitása jelentősen csökkent.

- A vasúti átkelőt ért károk mértékéről még nincsenek biztos adatok, de bármekkora is a kapacitás csökkenése, annak valószínűleg jelentős hatása lesz, mivel Oroszország így is csak nagy erőfeszítések árán tudja utánpótlással ellátni erőit Dél-Ukrajnában.

- A vasúti átkelőt 2020 júniusában nyitották meg a teherforgalom előtt, azóta kulcsszerepet játszott a katonai járművek déli frontra történő szállításában.

- Az incidens valószínűleg közelről érinti Putyin elnököt. Egyrészt az elnök 70. születésnapján történt, másrészt Putyin támogatta az építést és személyesen adta át a hidat, aminek tervezője gyermekkori barátja, Arkagyij Rotenberg volt.

- Az elmúlt hónapokban Putyin egykori testőre, az Orosz Nemzeti Gárda jelenlegi parancsnoka, Viktor Zolatov felelt a híd biztonságáért...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.