2022. október 3., hétfő

ISKOLÁKAT VONHATNAK ÖSSZE KECSKEMÉTEN TÉLEN, TAROL A HELYI MÉDIÁBAN A FIDESZ DEBRECENBEN

ÁTLÁTSZÓ / VIDÉKI LAPSZEMLE
Szerző: KATUS ESZTER
2022.10.02.


Debreciner.hu: A tudósítások felének szereplője volt a debreceni polgármester, háromban meg is szólalt

A debreceni önkormányzati média rendre hosszan szerepelteti a fideszes politikusokat, az ellenzéki pártok képviselőit meg szinte sehogyan sem – írja a Debreciner. A lap a városi televízió egyik híradóját vizsgálta meg, amelyben a debreceni ellenzéki pártpolitikusok közül egyetlen egy sem kapott egyetlen egy másodpercet sem. „Valójában nincs ebben semmi szokatlan, a debreceni önkormányzat közpénzből működő médiája már közel két és fél évtizede, a Fidesz debreceni regnálásának kezdete óta így működik” – olvasható a cikkben.

SzabadPécs.hu: Milliárdos károkat okoz Szekszárdnak az ellenzék szerint a székéhez ragaszkodó polgármester

Többször is lemondásra szólította fel Szekszárd fideszes polgármesterét, Ács Rezsőt a tolnai megyeszékhely közgyűlésén Illés Tamás ellenzéki képviselő. Illés szerint a mozgásában és beszédében erősen korlátozott Ács – aki az ellenzék szerint a betegsége miatt nem tudja ellátni feladatait – milliárdos kárt okoz városának. Az elmúlt egy évben Ács alig jelent meg a közgyűlésen, akkor sem végig volt ott, s az egyik utolsó alkalommal jeltolmácsot biztosítottak neki – írja a SzabadPécs.

7300.hu: Október végén bezárják a színházat, este 10-től nem lehet közvilágítás

A megnövekedett kiadások miatt október 23-ig működik csak a Komlói Színház és Hangversenyterem, utána bizonytalan ideig bezárják. A 7300.hu szerint a programok nagy részét lemondták, egyes rendezvényeknek pedig a Közösségek Háza ad majd otthont. Utóbbi működése biztosított az idei évre, ahogy a városi uszodáé is. A közvilágítást is korlátozni fogják, de arról, hogy milyen formában, még nem született döntés.

Nyugat.hu: Milliárdos pluszkiadást jelent Szombathelynek a megemelkedett távhődíj

Péntek este jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb száma, amelyből kiderült, hogy 2022. október 1-től mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a fűtésért. Szombathely esetében ez 51 456 forint, azaz csaknem tizenkétszer több, mint az eddigi 4 100 forint gigajoule-onként. Nemény András, Szombathely polgármestere a lapnak azt mondta, ez a drágulás több milliárdos pluszkiadást fog jelenteni a városnak, ami újabb teher a szolidaritási-adó kötelező befizetése, a gépjárműadó elvonása után.

KecsUP.hu: Több kecskeméti középiskolát is összeköltöztethetnek a fűtési szezon idejére

Az energiamegtakarításra törekedve több kecskeméti középiskolát is összeköltöztethetnek a fűtési szezon idejére. A lap a szülőktől kaptott először hírt arról, hogy a Széchenyi István és a Szent-Györgyi Albert Technikumokat vonnák össze, ahol A és B hét felosztásban délelőtti és délutáni oktatást vezethetnek be. Továbbá ősszeköltöztetnék a volt ÁFEOSZ, ma Gróf Károlyi Sándor és a Kada Elek iskolákat, a Gáspár Andrásba pedig bevonnák a Tiszakécskei Kiss Bálint Szakképző Iskolát. És szó van arról is, hogy költözhet ideiglenesen a Fazekas István Szakiskola is. A lap értesüléseit egyelőre nem erősítették meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.